Winkelklik
Image default
Recreation / Food

waarom brancheverenigingen belangrijk zijn

In Nederland bestaan ongeveer 1,5 miljoen bedrijven. Dat betekent dat er ruim 1,5 miljoen werkgevers zijn en de rest allemaal werknemer is. Er bestaan gelukkig allerlei werknemers en werkgeversorganisaties die veel bedrijfsprocessen regelen. Per branche bestaan er weer verschillende verenigingen. Er gelden ook allerlei regels en er zijn een heleboel mensen die hier toezicht over houden. Dat is maar goed ook want anders zou het een ongeregeld zooitje worden in ons land. En orde is belangrijk, zeker in het bedrijfsleven.

Een branchevereniging is misschien een onbekend begrip voor je, maar het is eigenlijk heel simpel. Een branchevereniging is namelijk een groep bedrijven bij elkaar die dezelfde belangen hebben. Zo bestaat er bijvoorbeeld een vereniging voor schilders, voor mode of voor de bouw. Het hangt af van de branche wat zo een vereniging allemaal regel. Per branche gelden natuurlijk weer andere factoren die van invloed zijn op de markt. Soms is er een bedrijf dat imago schade heeft opgelopen. Of als er een hele branche is die imagoschade heeft opgelopen. Denk bijvoorbeeld aan alle eieren die pasgeleden besmet waren met de stof fypronil. Deze stof was voor de luizen bedoeld maar was dus schadelijk voor de eieren. De brancheorganisatie heeft er toen voor gezorgd om de imagoschade te beperken. Dit moet gedaan worden, want anders daalt het vertrouwen van de consumenten heel erg. En dat resulteert in een lagere omzet.

Maar naast de beperking van imago schade doen brancheorganisaties nog veel meer. Zo houden zij zich ook bezig met salarisverwerking. En dan bedoel ik het efficiënter maken van salarisverwerking. Ze doen dit niet alleen bij salarisverwerking, maar ze doen dit voor eigenlijk alle bedrijfsprocessen die van toepassing zijn in die branche. Ze moeten ervoor zorgen dat de arbeidsproductiviteit bevorderd wordt. Bij salarisverwerking is online salarisadministratie een goed voorbeeld. Doordat de salarisverwerking online kan worden gedaan gaat het allemaal een stuk sneller en efficiënter. Zo hebben werkgevers weer tijd over om andere belangrijke dingen te regelen in het bedrijf.

 

 

http://www.cbbs.nl