Winkelklik
Image default
Recreation / Food

Shotjesbar is een unieke ervaring

Op ieder evenement is er altijd wel bier, frisdrank of wijn aanwezig. Met een beetje mazzel zijn er ook cocktails te verkrijgen. Maar wat is nou echt bijzonder om te trakteren? Juist, een shotjesbar.

Shotjes

Shotjes, een veel besteld drankje in kroegen, cafés en clubs. Shotjes kunnen zowel sterk of lekker en zoet gemaakt worden. Ze kunnen zelfs op een creatieve wijze gecreëerd worden, waardoor een shotjesbar een ware show wordt en dus een echte toevoeging aan jouw evenement. De shotjes zijn in alle denkbare smaken en kleuren te bedenken, in wel meer dan honderd samenstellingen. Het is mogelijk om een shotje zoet, zuur of zelfs hartig van smaak te maken.

Shotjesbar huren

Bij Bar Company is het mogelijk om een shotjesbar te huren. De bar komt samen met cocktailshakers, dit zijn ervaren professionals die een showaspect toevoegen aan ieder evenement. De cocktailshakers maken de mooiste shotjes. De shooters ,oftewel shotjes zijn in alle denkbare smaken en kleuren te leveren. Wanneer je een shotjesbar op locatie huurt, kun je onder andere deze shotjes verwachten:

  • Appeltaartje: Het appeltaartje is een populair shotje wat qua smaak heel erg veel lijkt op een echte appeltaart, vandaar de naam. Dit shotjes bevat 1/3 liqeur 43 en 2/3 apfelkorn. Hierop spuit je een toefje slagroom, om het echt op een appeltaart te laten lijken doen we er nog wat kaneel op.
  • Stuiterbal: Wanneer je interactie aan de bar wilt is dit een perfect shotje, onze barmedewerker zal hier dan ook op een leuke manier op inspelen. Dit shotje bestaat uit eerst 2/3 deel sambuca, en vervolgens 1/3 deel Blue Curacao. Neem het shotje in je mond, schud je hoofd 10 seconden hard op en neer, slik het shotje door en zuig vervolgens een flinke teug adem naar binnen tussen je duim en wijsvinger door. Door op deze manier te shotten, is het effect van het shotje een stuk groter, en zal hij een stuk pittiger zijn.
  • B52: Om een B52 te maken moet je in lagen werken. Om een shotje in lagen te maken gebruik je een spatel, welke je stil tegen de rand van het shotje houdt boven de vorige laag. Op de spatel druppel je zeer rustig de volgende drank, waardoor deze op de eerdere laag zal blijven liggen. Hierdoor krijg je een leuk effect, doordat het niet 1 mix wordt, maar de verschillende dranken herkenbaar zijn. De B52 maak je door 1/3e deel tia maria, 1/3e deel baileys en 1/3 deel cointreaux in lagen op elkaar in een shotglaasje te maken. Vervolgens steek je deze aan, en laat je het brandende shotje met een rietje in 1 teug op zuigen. Het is een spectaculair shotje, welke ook nog eens zeer lekker is!
  • Stoplicht: Dit shotje wordt vaak gemaakt aangezien het een leuk shotje is om te zien. Dit shotje wordt gemaakt door gebruik te maken van de eerder uitgelegde techniek om verschillende dranken op elkaar te laten drijven. Om het stoplicht effect te krijgen wordt er eerst 1/3 deel pisang ambon in het shotglaasje gedaan, daarna 1/3 deel jus d’orange en 1/3 deel bessen/coebergh. Zodoende krijg je een shotglaasje met een stoplicht erin, rood – oranje – groen.
  • Splitje: Ook het splitje is een veel besteld shotje wat is afgeleid van een ander product, het split ijsje. Doe 1/2 deel licor 43 in de mixbeker, 1/2 deel jus d’orange en spuit hier wat slagroom bij. Mix dit vervolgens, en schenk het uit in shotglaasjes. Het shotje zal precies als een split ijsje smaken!

En zo kun je nog andere diverse shotjes doorgeven bij het huren van een shotjesbar, ieder shotje kan gemaakt worden door de ervaren cocktailshakers van Bar Company. Een shotjesbar huren? Neem hier contact op met Bar Company.

https://www.barcompany.nl/