Winkelklik
Image default
Recreation / Food

Haal meer uit je espresso!

Iedereen kent hem wel; de espresso. Een klein kopje met een scheutje donkere koffie met een enorm sterke smaak. Door de sterke smaak wordt er vaak suiker bij gedaan. Deze variant van de koffie is afkomstig uit Italië. Zo bestaat er een prachtig italiaans gezegde dat perfect verwoord hoe een echte italiaan zijn koffie graag drinkt: “Il caffè deve essere nero come il diavolo, bollente come l’inferno e dolce come l‘amore”. Dit betekent ook wel ‘’De koffie moet zo zwart zijn als de duivel, zo heet als de hel en zo zoet als de liefde’’. Naast de originele espresso zijn er veel manieren waarop de koffie gedronken kan worden. Een voorbeeld hiervan is de Espresso Martini!

Wat is de Espresso Martini?     
Deze romige en rijke cocktail is in de jaren ’80 uitgevonden door Dick Bradsell, een engelse barman. Het werd al snel een econisch drankje. Het zou je een energie boost bezorgen om de avond goed mee te beginnen. Met één van ’s werelds favoriete soorten koffie en wat sterks in het drankje is de Espresso Martini een echte verwennerij.

Wat zit er in?   
De Espresso Martini is makkelijk te maken en bestaat uit enkel drie ingrediënten. Het eerste deel is koffielikeur (bijvoorbeeld Kahlua), het tweede deel is wodka en het laatste deel is uiteraard de espresso. Elk deel bestaat uit 30 ml. De alcoholische dranken zijn in de slijterij te halen, en de espresso is makkelijk thuis te maken door middel van espresso cups. Deze espresso cups zijn gewoon te halen in de supermarkt.   

Hoe maak je het?          
Zoals eerder genoemd is de Espresso Martini heel makkelijk te maken. Doe simpelweg alle ingrediënten in een mixer. Gooi hier ijsklontjes bij en mix het voor ongeveer 30 seconden. Zeef dit vervolgens in een Martini glas. Als het goed is gegaan, komt er nu een romig laagje op het oppervlak. Dit is ontstaan door de natuurlijke oliën in de espresso uit de espresso cups. Hierna kan het drankje voor de looks gegarneerd worden met 2 of 3 koffiebonen die drijven op het schuim.

De Espresso Martini is perfect voor een avondje bij de haard of na het diner. Het is ook uitmermate geschikt om dit te serveren voor de visite!

https://www.lorespresso.com/nl-nl/capsules-kopen/c-174/