Winkelklik
Image default
Recreation / Food

3 Verftips voor buitenklussen

Tuinmeubels, tuinhuisjes, deurposten, raamkozijnen en schuttingen moeten eens in de zoveel tijd voorzien worden van een nieuwe verflaag. Wanneer het echter al een tijdje geleden is geweest dat je deze klus geklaard hebt, is het verstandig om jouw verfkennis weer eens op te halen en bij te stellen. Hoe breng je namelijk houtverf aan en waarop moet je letten bij het verf bestellen? Moose Färg weet raad en helpt je graag bij het opfrissen van je kennis.

1. Werk met schoon hout

Als je houten oppervlaktes opnieuw in de verf wil zetten, is het van belang dat je de verfresten verwijderd en eventuele schimmels weghaalt. Op die manier zal de nieuwe verflaag mooi hechten aan het oppervlak, zonder dat er verfresten of viezigheid in de nieuwe verflaag trekt.

2. Breng meerdere lagen aan

Allereerst is het belangrijk bij het hout verven dat je de verf niet in één dikke laag aanbrengt. Dit kan je namelijk verfstrepen opleveren, waardoor het resultaat hobbelig aanvoelt en niet mooi oogt. Geef daarom liever de voorkeur aan het aanbrengen van een dunne basislaag en een tweede afwerklaag. Door het hout op deze manier in de verf te zetten, zal het resultaat verbluffend zijn en zelfs sneller droog zijn dan wanneer je dit in één laag doet.

3. Kies voor vochtregulatie

Iedereen heeft het vast wel eens gezien en ervaren: afbladderende verf. De verf lijkt in stukjes van het hout los te laten, waardoor het verfwerk eigenlijk in één keer niet meer mooi is. De oorzaak van dit probleem bevindt zich in het feit dat temperaturen wisselen en de verf dit niet kan handelen. Kies je echter voor Moose Färg, dan vermijd je dit probleem omdat de verf vochtregulerend is. Dat houdt in dat de verf meebeweegt als het hout uitzet of juist krimpt door de veranderende temperaturen. Op die manier zal je niet snel meer last ervaren van afbladderende verf en geniet je van een langdurig mooi resultaat.