Winkelklik
Image default
Recreation / Food

Tuinmeubels verven met transparante beits

Houten tuinmeubels kunnen eens in de zoveel tijd wel weer een likje verf krijgen, zodat ze er weer stralend bij staan. Echter, kies je dan voor een dekkende verf of juist voor een transparante beits? Waar een dekkende verf de houtnerven haast laat verdwijnen, zal je door het transparante verflaagje de houtnerven duidelijk blijven zien. Dit geeft daardoor ook een natuurlijke uitstraling, wat goed past bij het merendeel van de tuinen. Hieronder kun je daarom meer informatie vinden over de ideale, transparante beits van Moose Färg die jouw tuinmeubels laat stralen met een authentieke look.

Voor zowel tuinmeubels als tuinhuisjes geldt dat je de transparante beits van Moose Färg idealiter aan kan brengen, voordat je ze in elkaar zet. Het voordeel hiervan is dat je alle plekjes op het hout zo bereikt en achteraf niet hoeft te pielen met een kwastje om alle hoekjes en gaatjes te kunnen verven. Een ander punt van aandacht is de droogtijd, die op kan lopen tot een aantal weken. Hoewel je na een week je geduld kan verliezen, is het van groot belang om te wachten met het aanraken en in elkaar zetten van de meubels. Hiermee doe jij je verfwerk en wachttijd te kort en zal het eindresultaat er lang niet zo mooi uit komen te zien. Laat de wind er vooral doorheen waaien om dit proces te versnellen en zorg ervoor dat het hout niet nat wordt. Het valt dan ook aan te raden om te verven in de zomermaanden. Zodra de wachttijd erop zit, kunnen de planken gevormd worden tot het meubel of tuinhuisje dat je voor ogen had en geniet je van de vochtregulerende werking van de transparante houtbeits!

Ga jij binnenkort beginnen met een verfklus en wil je beits kopen? Kies dan voor de beits van Moose Färg naar het Zweedse recept. Kijk voor meer informatie op de website van Moose Färg.

https://www.moosefarg.nl/