Winkelklik
Image default
Recreation / Food

De kosten van een dakdekker

Een dak is vrijwel het belangrijkste onderdeel van een woning. Het beschermt immers zowel de materialen als bewoners voor hevige weersomstandigheden. Echter is het mogelijk dat het dak op termijn zal beschadigen, dat grote invloed heeft op de woning.

Een daklekkage is helaas gemakkelijk te verhelpen. In sommige gevallen is het als bewoner, met veel kennis op het gebied van dakbeheer, mogelijk om het probleem zelf aan te pakken, al kiezen veel huishoudens ervoor om de taken uit handen te geven aan een dakdekker. Waar wat kost een dakdekker eigenlijk?

De kosten van een dakdekker

De kosten van een dakdekker zijn voor een groot deel afhankelijk van de huidige staat van het betreffende dak. Indien het dak achterstallig onderhoud vertoont, zal er veel werk nodig zijn om de problemen te verhelpen. Indien het dak in goede staat verkeert, zal het probleem in korte tijd verholpen zijn.

Het uurtarief

De kosten van een dakdekker kunnen op twee manieren worden bepaald. Zo is het mogelijk dat een dakdekker een uurtarief vraagt. Hierbij zal de dakdekker per gewerkt uur betaald worden door de opdrachtgever (u in dit geval). Daarnaast is het mogelijk dat de dakdekker een vaste oprijs per klus vraagt, ongeacht de duur van de klus.

Een schatting

Om een idee te krijgen van de te verwachten kosten, zal een dak reparatie bij een plat dak, uitgevoerd door een dakdekker, tussen de €50 en €150 per m2 kosten. Bij een hellend dak zal dit bedrag iets hoger liggen, denk hierbij aan de €75 tot €130 per m2.

Houd er hierbij wel rekening mee dat de dakbedekking voor een hellend dak vaak hoger vallen in prijs, waardoor de gemiddelde kosten van dakdekkers daarbij ook hoger zal zijn.  

http://dakbeheerhermans.nl