Winkelklik
Image default
Recreation / Food

Plantenpaspoort

Vanaf anno 2019 heb je voor sommige planten verplicht een plantenpaspoort nodig. Tegenwoordig heb je voor alle opplant bestemde planten een plantenpaspoort nodig. Bloembollen vallen hier ook onder. Het paspoort moet er op een bepaalde manier uitzien met een vast format. In de linkerbovenhoek de EU-vlag, in de rechterbovenhoek het woord plantenpaspoort, botanische naam + a, ISO-code lidstaat, koppelteken, fytosanitair registratienummer +B, C+ traceerbaarheidscode, D + ISO-code land van oorsprong. Maar hoe zorg je ervoor dat je planten voorzien zijn van een plantenpaspoort? Het antwoord vind je in deze blog.

Plantenpaspoort aanbrengen
Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden om gemakkelijk een plantenpaspoort aan te brengen op je planten.
– Je kan het paspoort printen op steekkaarten, die je vervolgens logischerwijs in de pot van de plant steekt.
– Een andere manier is om het plantenpaspoort te printen op een plantenlabel. Deze wordt vervolgens aan de plant gehangen.
– Je kan het paspoort printen op de tray
– Een zeer simpele manier is om gewoonweg het paspoort te printen op de pot van de plant. Er zijn nog veel meer mogelijkheden voor de plaatsing van je plantenpaspoort. Dit waren er een aantal op een rijtje. Belangrijk is wel dat je bij de keuze goed let op wat de wet voorschrijft. Het moet bijvoorbeeld per kleinste handelseenheid aangebracht worden. Bij potplanten is dit weer anders. Dan is het namelijk noodzakelijk dat er een plantenpaspoort 2019 per tray, pot of doos aanwezig is.

Welke printers kan je gebruiken?
Bij het kiezen van de juiste printer is het soort product en het materiaal van belang. De printers hebben verschillende printtechnieken die aansluiten op een specifiek product en hier dus goed geschikt voor zijn. Een voorbeeld is de Kleinkarakter Inkjet. Deze printer is geschikt voor het printen op de pot en tray. De Grootkarakter Inkjet is weer geschikt voor het printen op steekkaarten. Zo heb je nog een aantal printers met handige feeds voor bepaalde producten. Je kan met de printers voldoen aan de regelgeving en gemakkelijk en snel printen.

http://coding.koenig-bauer.com