Winkelklik
Recreation / Food

HACCP

De aangescherpte richtlijnen van HACCP maakt het voor veel ondernemers een uitdagende opgave om te beschikken over een sluitende registratie. Elke bedrijf dient een over een sluitende registratie te hebben ten behoeve van het HACCP plan of de specifieke hygiënecode voor de branche waar de ondernemer zich bevindt. In de hygiënecode zijn verschillende eisen beschreven:

  • Inkoop van levensmiddelen
  • Ontvangst van levensmiddelen
  • Productieproces van levensmiddelen
  • opslag- en transport van levensmiddelen
  • Verkoop van levensmiddelen

Ieder bedrijf heeft een hygiënecode op het bedrijf waar zij aan moeten voldoen. Net als de controles en registratie die hier uit voortvloeien. De controles en registraties kunnen zowel handmatig als geautomatiseerd uitgevoerd worden. Voldoet u aan uw hygiënecode voldoet u ook aan de richtlijnen van HACCP.

Handmatige HACCP registraties

De handmatige registraties worden met een HACCP thermometer gedaan. Met de HACCP thermometer kunt u nauwkeurige metingen uitvoeren zodat u weet het product aan de vastgestelde normen voldoet. De HACCP thermometer wordt gebruikt voor het bereiden of inkoelen en bewaren van maaltijden. De temperatuur wordt gemeten om te kijken wat kwaliteit van het product is en of deze voldoet aan de eisen voor voedselveiligheid. De kernthermometer is in professionele keukens onmisbaar. Om zeker te weten dat het product veilig is voor de consument kan niet meer afgegaan worden op eigen intuïtie.

Geautomatiseerde HACCP registraties

Behalve de handmatige oplossingen is het ook mogelijk om de registraties te automatiseren waar mogelijk is. De werknemers zijn namelijk liever bezig met hun vak als met het monitoren en registreren van bijvoorbeeld temperatuur. Om het proces te vereenvoudigen is het mogelijk om gebruik te maken van een datalogger.

Datalogger met uitleesstation

Kiest u voor een datalogger die u na die tijd kunt uitlezen met behulp van een uitleesstation kunt u kiezen voor de Ebro EBI 20 datalogger. Het uitleesstation is aan te sluiten aan de PC en in de bijbehorende software zijn de meetprocessen terug te vinden. De meetresultaten als rapportage per PDF uitgedrukt worden. Hiermee kunt u aantonen dat u beschikt over een sluitende registratie en voldoet u aan de richtlijnen van HACCP.

Online registratie systeem

Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor het online temperatuurregistratie systeem TempCube. TempCube is een revolutionaire datalogger die zich zelfzelf installeert. U hoeft zich geen zorgen te maken over het continu monitoren en bewaken van Temperatuur. De metingen worden direct in een beveiligde omgeving in de cloud opgeslagen. De meetprocessen zijn altijd en overal online af te roepen op uw PC, smartphone of tablet. De draadloze datalogger zorgt er voor dat u volledige controle heeft over diverse grootheden zoals temperatuur, bewegingen en luchtvochtigheid. De rapportages zijn, net als bij de datalogger, direct af te drukken en kunt u bij controles laten zien. U toont met de rapportages aan dat u beschikt over een sluitende registratie ten behoeve van uw HACCP plan.

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Webshop.aspx