Winkelklik
Image default
Woning en Tuin

Wat is een stille verkoop?

De stille verkoop is wanneer een onroerend goed wordt verkocht in een off-market deal. Dit betekent dat er geen vertoningen van de woning zijn, geen informatie over de plannen voor de woning of enige indicatie dat ze worden verkocht. De verkoper kan een specifiek type koper in gedachten hebben of proberen de concurrentie met andere te koop staande eigendommen te vermijden. Stille verkoop trekt veel mensen aan omdat het hen meer privacy en controle geeft over hun besluitvormingsproces. Dit soort deal is echter niet succesvol, tenzij de prijs hoog genoeg is om het de moeite waard te maken om het publiek niet toe te staan.

Wat zijn de voordelen van het verkopen van uw winkelpand in een stille verkoop?

Het op traditionele wijze adverteren van een winkelpand kost veel tijd en geld. Een stille verkoop kan tal van voordelen opleveren voor degenen die hun winkelvastgoed moeten verkopen, vooral degenen die met pensioen willen gaan of een beperkte hoeveelheid tijd hebben om dit te doen.

Voordelen van het verkopen van uw winkelpand in stille verkoop:

– Geen reclame- of agentenkosten nodig;

– U bespaart belasting door vermogenswinstbelasting te vermijden;

– Sneller proces, geen vertragingen bij de financiering van kopers;

– U kunt zich zeker voelen met uw investering door te weten dat deze zal worden verkocht tegen de prijs die u wilt.

Hoe u uw winkelpand succesvol kunt verkopen in een stille verkoop?

Bij een stille verkoop heeft de verkoper de leiding over het proces met slechts een paar kopers op de hoogte. Dit kan een ingewikkeld proces zijn en er zijn meerdere valkuilen die kunnen worden vermeden door dit proces van begin tot eind te volgen. Om geen fouten te maken in dit proces, zijn hier zeven veelgemaakte fouten bij het verkopen van uw winkelpand in een stille verkoop. De lijst bevat tips om deze fouten te vermijden wanneer u uw winkelpand in stille verkoop verkoopt.