Winkelklik
Image default
Woning en Tuin

Een prachtige complete peuterkamer voor je kind

Lees in deze blog hoe je een complete peuterkamer inricht in zijn/ haar favoriete Disney thema. Jouw peuter is helemaal gek van Disney. En zingt en springt mee met zijn favoriete figuurtjes. Maar naar bed brengen gaat lastig. Je peuter zit in een nee-fase en wil maar niet slapen. Naast dat het er leuk en gezellig uit ziet zal je peuter een stuk makkelijker gaan slapen wanneer hij/ zij die vertrouwde tekenfilmfiguren ziet. Kortom, door een peuterkamer compleet in te richten in een leuk Disney thema, wordt naar bed brengen leuk en makkelijk. De volgende vraag is: in welk Disney thema zal ik de peuterkamer inrichten?

Een thema kiezen voor de peuterkamer

Welk thema je het beste kunt kiezen voor de complete peuterkamer, hangt natuurlijk voor een groot deel af van welke Disney-figuren je kind fan is. Maar je moet niet alleen daar naar kijken als ouder. Houd er ook rekening mee dat peuters snel van hun gedachten veranderen. Misschien vind je peuter winnie the pooh opeens stom en heb je daardoor een verkeerde keuze gemaakt. Zorg daarom dat je kiest voor een Disney karakter dat je kind naar waarschijnlijkheid niet snel op uit gekeken zal zijn.

Ook de prijs speelt mee wanneer je een complete kinderkamer in Disney thema’s wil inrichten. Niet alles is even betaalbaar. Sommige thema’s zullen veel tijd en geld kosten om een complete peuterkamer in te richten.

Wat kan helpen met de keuze voor een peuterkamer is je peuter mee te laten beslissen. Je peuter moet er nartuurlijk uiteindelijk in slpaen. En jij als ouder wil toch ook gemak toch?

Welke meubels heb ik nodig?

Het thema is gekozen voor je complete peuterkamer in Disney stijl. Hoog tijd om te bepalen welke meubels er allemaal nodig zijn voor in deze stoere peuterkamer.

Ten eerste zal je te allen tijde een peuterbed nodig hebben voor de complete peuterkamer. Het is al met al natuurlijk een slaapkamer. Binnen alle bedden, zijn er veel verschillende soorten bedden. Bedenk goed wat voor soort bed het beste past bij je wensen en de kamer. Als je weinig ruimte hebt in de peuterkamer, is een hoogslaper of halfhoogslaper een goed idee. Wanneer je een laag bed wil voor je peuter, maar er ook niet zoveel ruimte is, kies dan voor een kajuitbed. Hierbij heb je lekker veel opbergruimte onder het bed door de opberglades.

Een ander meubelstuk wat je echt niet kunt missen is een nachtkastje. Het is leuk om dit ook in het Disney thema te maken.

Naast een peuterbed en bijhorend nachtkastje, kun je heel veel andere meubels en inrichting in het Disney thema maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende meubelstukken: commode, boekenrek, kledingkast, tafels en stoeltjes, een leuke stoel of zitzak, nachtkastlamp, speeltent, speeltapijt en muurstickers.

Zelf maken of meubels kopen?

Wat daarnaast van belang is of je de meubels voor de compleet ingerichte peuterkamer koopt of ook zelf maakt. Het voordeel van zelf maken is dat je het thema zo maakt zoals jij voor ogen hebt. Je krijgt dan een unieke peuterkamer, waarrbij je als ouder ook nog eens erg trots zal zijn op wat je hebt gemaakt. Daarentegen is het veel werk om meubels te maken en is niet iedereen een handige Harry.

Je kunt heel veel meubels in het Disney thema kopen bij online webshops. Zoals bijvoorbeeld bij Emob.nl. Wat het mooie is van deze webshop is dat je gemakkelijk alle meubels per Disney thema terug kunt vinden. Hierbij de link naar de complete peuterkamers van deze webshop. Hiermee kun je veel inspiratie opdoen over hoe jij je peuterkamer compleet zal inrichten.  En of je de meubels zelf gaat maken of kopen.

Ben je er nog steeds niet uit welk thema het moet worden? Voor jongens is de stoere Cars kamer zeer populair