Winkelklik
Image default
Woning en Tuin

Een haardset kopen maakt het interieur echt af

Als je het thuis echt leuk en gezellig wilt maken, dan is de aankoop van een houtkachel of open haard een slimme zet. Hiermee creëer je in een handomdraai een sfeervolle woonkamer, waar je onder het genot van de vlammenzee lekker een boek kunt lezen met een delicaat drankje erbij. Heerlijk wegdromen is dat! Maar wil je de atmosfeer nog wat huiselijker en intiemer maken, dan mag een luxueuze haardset niet in de woonkamer ontbreken. Haardsetten zijn in allerlei stijlen en uitvoeringen verkrijgbaar, van rvs, messing tot haardstellen met leren bekleding. Daarom is er voor iedere woonstijl wel een passende haardset te vinden.

 

De onderdelen van een haardstel: praktisch gemak bij het stoken!

Natuurlijk is een haardset niet alleen bedoeld om de woonkamer te stylen en visueel mooier te maken. Haardstellen hebben als hoofddoel het goed kunnen gebruiken en onderhouden van een kachel of haard. Het bekendste onderdeel van een haardstel is wellicht de haardtang of vuurtang. Met deze tang pak je hout uit de korf en kun je dat veilig in de vuurmond leggen. Ook met een vuurtang het verplaatsen van brandende blokken hout een stuk gemakkelijker. Verder is er nog de vuurpook, waarmee het vuur veilig aangewakkerd kan worden. De meeste haardsetten beschikken ook over een veger en een asblik. Als de open haard of pelletkachel vol zit met verkoolde houtresten, is de kachel snel schoon te maken.

 

Uitbreiding van haardstellen is mogelijk

Een standaard set voor de haard is misschien wat té standaard. Maar gelukkig kun je in goede webwinkels altijd kiezen voor een extra uitbreiding. Populair is bijvoorbeeld het bijkopen van een blaasbalg om het vuur aan te kunnen wakkeren. Ook een houtkorf is een aangename aanvulling bij een haardset.