Winkelklik
Image default
Woning en Tuin

Hoe plaats je een deurklink?

De plaatsing van een deurklink kan lijken op een eenvoudige taak, maar je gaat wel op verschillende zaken moeten letten als je oude deurkruk toe is aan vervanging. Met de juiste deurkruk creëer je namelijk een bepaalde uitstraling en sfeer in de ruimte, waardoor een correcte plaatsing essentieel is. Wil je meer te weten komen over de juiste manier om een deurklink te plaatsen? Lees de tekst die hieronder volgt dan eerst goed door.

 

Wat is een deurklink?

Een deurklink kan het beste omschreven worden als de manieren waarop je een deur kunt openen of juist gesloten kunt houden, ook wel een deurknop, deurkruk of sluitijzer genoemd. Een deurkruk hoeft niet veel geld te kosten en je hebt een ruim assortiment aan soorten, materialen, kleuren en afwerkingen waardoor je de ideale sfeer en uitstraling aan kunt brengen in huis.

 

Huur een expert in

Voor de plaatsing van een deurkruk kan je beter een expert inhuren. Het gaat hierbij namelijk om deskundig werk waarbij je de garantie verliest als je geen expert inschakelt. Kies echter voor het inhuren van een expert die betrouwbaar en ervaren is door te letten op zaken zoals de keurmerken en lidmaatschappen bij relevante brancheorganisaties of reviews of beoordelingen van huidige of oude klanten om te weten wat je kunt verwachten van de expert. De voordelen die komen kijken bij het inhuren van een expert voor de plaatsing zijn als volgt:

  • Je bent van topkwaliteit en een correcte plaatsing verzekerd.

  • De levensduur van de deurkruk blijft maximaal.

  • Een expert werkt efficiënt waardoor je tijd bespaart.

  • Je kunt het onderhoud direct regelen.

  • Je krijgt deskundig advies en uitleg over de werking.

  • Je krijgt garantie op de deurkruk die je laat plaatsen.

 

De juiste vorm bepalen

Als je een nieuwe deurkruk gaat kopen, dan is de juiste vorm belangrijk. Populaire keuzes voor de kink zijn hoekig, recht, ovaal, rondo afgerond of sierlijk gekruld. Voor de knop kan je uit meerdere maten en vormen kiezen, maar ook qua afdekplaatjes kan je kiezen uit een schild of een rozet. Kiezen voor de juiste vorm bied je de mogelijkheid om een klassieke, een moderne, een industriële of een robuuste uitstraling te creëren in de ruimte.

 

Kies het gewenste materiaal

Je hebt ook over het materiaal van de deurklink volledig zelf de controle. De meeste mensen kiezen voor het plaatsen van een deurknop van RVS of messing, maar tegenwoordig zie je ook steeds vaker kunststof en houten deurklinken. Welk materiaal je kiest hangt niet alleen af van de stijl die je in de ruimte wilt creëren, maar ook van het onderhoud die je uit moet gaan voeren per materiaalsoort.

 

Overige zaken bij de plaatsing

Naast de bovengenoemde zaken dien je bij het plaatsen van een deurklink ook te bepalen in hoeverre je kiest voor geveerde of ongeveerde klinken, maar je kunt ook een keuze maken tussen linksdraaiende klinken en rechtsdraaiende klinken. Je kunt de ideale keuze maken aan de hand van je wensen, je situatie en je budget.