Winkelklik
Image default
Woning en Tuin

De fraaiste showroomkeuken voor jou: ontdek ze hier

Ken jij de vele voordelen van een echte showroomkeuken al? Dit zijn de keukens die je in de showroom van een meubelzaak of meubelspecialist tegenkomt. Deze keukens zijn als het ware de “voorbeeldkeukens”: ze laten zien hoe het model keuken er in een woning uitziet als je ze besluit te kopen. Een keuken uit de showroom wordt door mogelijke klanten uitgebreid bekeken. De deurtjes en laatjes gaan open en dicht en de werkbank wordt uitgetest.

De showroomkeuken is een keuken met een geschiedenis

Een keuken uit een showroom staat in de “etalage” van het bedrijf. Je kunt deze keuken bekijken en bevoelen, net zoals met dieren in een kinderboerderij. Ze staan niet ergens in een doos in een warenhuis te wachten tot iemand ze eindelijk koopt. Ook zijn ze al in elkaar gemonteerd voor ze verkocht zijn. De showroomkeuken bestaat omdat mensen willen zien wat ze kopen. Het assortiment verandert en er komen andere keukens in de showroom te staan.

Wisseling van de wacht

Op een gegeven moment worden showroomkeukens vervangen en worden er andere keukens voor in de plaats gezet. Aan de keukens die worden weggehaald, is niet direct behoefte meer. Dat betekent de verkoper er meestal voor een zacht prijsje vanaf zal willen. Ben je op zoek naar kortingen op goed werkende keukenapparatuur en zelfs hele keukens? Dan valt het zeker eens te overwegen te kijken naar het assortiment voormalige keukens uit showrooms.

Hoe veel korting kun je krijgen?

De korting op een complete showroomkeuken kan tot wel 75% oplopen. Je moet er wel op tijd bij zijn, want er zullen meer koopjesjagers op de markt zijn. Keukens uit showrooms zijn ook niet het hele jaar verkrijgbaar: alleen wanneer het assortiment vervangen wordt. Ook is er meestal van elke keuken maar één showroom variant. Dus zorg dat je er op tijd bij bent. Ook een specialist als Superkeukens biedt showroomkeukens tegen zeer schappelijke prijzen aan.

Verschillende redenen om een showroomkeuken te kopen

Er zijn meerdere argumenten te geven waarom het voordelig is om een keuken uit een showroom aan te schaffen. Allereerst zijn deze keukens stukken goedkoper dan keukens die nog nooit ‘uit de doos’ zijn gehaald – de kortingen kunnen zeer hoog oplopen. Hoewel een keuken uit een showroom tweedehands is, is deze eigenlijk nooit gebruikt – er is nooit in gekookt.

 

Alleen de beste modellen belanden in een showroom

Je kunt ervan uitgaan dat alleen de beste modellen keuken een plekje verdienen in een showroom. Waarom dat precies is? Een showroom is om mee te pronken, dat spreekt voor zich. Een showroomkeuken is een keuken waarmee een keukenspecialist het beste van zichzelf laat zien. Je mag dus verwachten dat deze keuken vol extra opties en technische snufjes zitten.

Snelle levering en rechttoe-rechtaan

Het fijne van showroomkeukens is dat je ook direct weet wat je eraan hebt. Je hebt de keuken in zijn geheel kunnen zien, dus weet precies wat je in huis haalt. Je hoeft het niet te doen met een virtuele 3D schetst, maar aanschouwt de ogen met eigen ogen op ware grootte.