Winkelklik
Image default
Bedrijven

Het behalen van een U-stamp certificaat

Een U-stamp certificaat wordt uitgegeven door het ASME. Het is een belangrijk iets in de lasindustrie. Je zult een test moeten doorgaan en naar aanleiding van de uitslag wordt er bepaald of je bedrijf een U-stamp certificaat verdient.

Wat is de ASME?

ASME staat voor The American Society of Mechanical Engineers. Zij zorgen voor de testen en het uitgeven van een U-stamp certificaat. Zo’n U-stamp certificaat is belangrijk voor een lasbedrijf om aan te tonen dat zij een goede kwaliteit bieden. Vaak geeft dit klanten ook een vorm van vertrouwen, je krijgt namelijk niet zomaar een U-stamp certificaat.

Wat is lassen en waarvoor gebruik je het?

Lassen is het verbinden van materialen door druk en/of warmte. Een lasser is dus iemand die dit werk uitvoert. Ze verbinden stukken metaal aan elkaar zodat je weer een ander stuk metaal creëert. Bijvoorbeeld bij auto-onderdelen. Wanneer je een lasser wilt worden zul je eerst een opleiding of cursus moeten volgen. Het kan natuurlijk wel een beetje gevaarlijk zijn maar wanneer je goede lessen volgt zal je weten hoe je ermee om moet gaan. Omdat je veel in fel licht moet kijken zul je een speciale lasbril moeten gebruiken. Als lasser heb je gelukkig veel werkgelegenheden. Er zijn genoeg vacatures te vinden die vragen om lassers. Ook zal je best goed gaan verdienen. Je zult goed en nauwkeurig moeten kunnen werken. Doe eventueel een beroepskeuzetest om te kijken of dit werk eventueel bij je past. Je kunt er in elk geval veel mee en je zal er niet slechter van worden om zo’n opleiding of cursus te volgen. Wanneer je zelf een lasbedrijf wilt starten zal het lastiger zijn om rond te komen. Tenzij je erg goed werk levert en je weet hoe je een bedrijf runt.