Winkelklik
Image default
Bedrijven

Voor- en nadelen ebikes

Er wordt vaak gezegd dat een ebike enkel voordelen heeft, omdat het gezonder is dan een scooter. Omdat je met een ebike snel je bestemming bereikt en omdat het makkelijker zou zijn dan een auto. Maar een ebike heeft ook zo zijn nadelen en het is belangrijk daar rekening mee te houden wanneer je een ebike koopt, of overweegt te kopen. ebikes zwart zijn hierbij de graadmeter die we aanhouden. de meest voorkomende en niet duurste ebike die er op de markt is, tevens ook een goeie all round ebike. Hieronder zullen we dus een aantal voor en nadelen van een ebike benoemen.

Accu

Het is eerste nadeel, als je dat zo zou kunnen zien, is de accu. De accu is de motot van de fiets, deze zorgt ervoor dat je op een leuk tempo overal heen kan rijden. Maar deze accu is daarom ook gevoelig. De accu’s worden steeds beter maar zijn dus ook gevoelig voor kou, of gevoelig voor lang aan de lader staan. Je moet met een accu dus ook goed omgaan, want als je er slecht mee omgaat kan het zijn dat de accu snel slechter wordt, en dus aanzienlijk minder lang meegaat, of er na een tijdje zelfs geheel mee ophoudt. Dit is niet fijn natuurlijk, daarom is het belangrijk goed met je accu om te gaan maar als je dit doet is er verder weinig aan de hand.

Diefstal gevoelig

Een ander nadeel van ebikes is dat ze diefstal gevoelig zijn, dit is natuurlijk iets waar je weinig aan kunt doen. Maar je kunt dieven het wel moeilijker maken bij jouw ebike te geraken. Het vervelendste aan de diefstal gevoeligheid is dat je er altijd rekening mee moet houden, want elke openbare ruimte waar je jouw fiets neerzet is het belangrijk hem goed op slot te zetten, want vergeet je dit een keer dan kan je fiets inclusief elektrische mamafiets fietstassen zomaar weg zijn. Vanzelfsprekend is hier wel wat aan te doen, je kan zoals gezegd een goed slot kopen en je fiets altijd op slot zetten, complete zekerheid dat je fiets niet gestolen wordt heb je hiermee echter nog steeds niet. Wat je wel complete zekerheid geeft is om je fiets te verzekeren, zo weet je zeker dat je al je geld terug krijgt wanneer je fiets gestolen wordt, maar dit kost wel extra geld.

Snelheid van de fiets

Maar uiteraard heeft een ebike ook een hoop voordelen, zo is de fiets natuurlijk een stuk sneller dan een normale fiets. En om die snelheid te bereiken heb je veel minder kracht nodig dan bij een normale fiets. Vaak wordt er echter gezegd dat een ebike een leuke snelheid bereikt, maar niet zo hard gaat als een scooter, dit is echter niet waar. Want wanneer een scooter niet opgevoerd is loopt hij net zo hard als een normale scooter. Kijk voor snelheden van ebikes bijvoorbeeld ook eens op fietsen reviews Amslod.

Gemak van de fiets

Een ander groot voordeel van een ebike is natuurlijk het gemak, je springt zo op je ebike en rijdt bijvoorbeeld gemakkelijk tussen het verkeer door in een drukke stad. Je bent in een drukke stad vaak dus ook veel sneller dan een scooter of een auto. Verder hoef je een nieuwe fiets niet eens meer heel vaak op te laden en kan je hem overal naar toe meenemen, als je hem maar goed verzekert hebt. Maar al met al wegen de nadelen dus absoluut niet op tegen de voordelen.

 

 

 

Advertentie: Hoe kom je bij Google bovenaan te staan?