Winkelklik
Image default
Bedrijven

De juiste elektrische boxspring kiezen

Een elektrische boxspring staat natuurlijk bekend om veel luxe en zorgt voor een optimaal comfort tijdens het slapen. Een goede nachtrust is heel erg belangrijk. Bij het uitkiezen van een nieuw bed gaat het er natuurlijk om dat je prettig ligt en het bed ruim genoeg is. Met een elektrisch verstelbare boxspring kun je op ieder moment een houding kiezen wat voor jou comfortabel voelt. Tijdens bijvoorbeeld het tv kijken of wanneer je een boek leest, kun je de boxspring verstellen zodat je rechter omhoog kunt zitten. Ook kun je bijvoorbeeld het voeteneind iets omhoog doen als je dit prettig vindt. Een elektrische boxspring bestaat uit een verstelbare bedbodem met pocketveren. Het bed is heel eenvoudig te bedienen met een draadloze afstandsbediening.

De voordelen van een elektrische boxspring

Het aanschaffen van een elektrische boxspring heeft veel voordelen. Naast uiteraard de luxe en het comfort, is het ook goed voor lichamelijke klachten zoals rugklachten. Op deze manier kun je je ligging in bed optimaliseren door de boxspring zo in te stellen totdat je lekker ligt. Je kunt zowel het bovenste als het onderste gedeelte van de boxspring afzonderlijk van elkaar verstellen. Bij een tweepersoons boxspring kun je je eigen gedeelte afzonderlijk verstellen. Hierdoor hoeven jij en je partner niet altijd de boxspring in dezelfde stand te hebben.

Kiezen van een elektrische boxspring

Er zijn verschillende kenmerken die je kunt vergelijken bij het kiezen van de juiste elektrische boxspring. Je kunt natuurlijk voor verschillende maten kiezen. Daarnaast kun je ook kiezen uit 500 of 1000 pocketveren. Een matras met meer pocketveren zorgt voor een betere drukverdeling, stabiliteit en steviger ligcomfort. Je kunt er ook voor kiezen om nog een topmatras bovenop je boxspring matras te leggen voor nog meer ligcomfort. Sommige boxsprings zijn daarnaast ook extra luxe door een ingebouwde tv in het voetbord.