Winkelklik
Image default
Aanbiedingen

Een makelaar kiezen: hier moet je op letten!

Als u heeft besloten dat het tijd is om uw huis te verkopen moet u over veel dingen nadenken. Er zijn veel dingen die u moet regelen en veel regels om in gedachten te houden. Daarnaast moet je beslissen of je de verkoop van de woning zelf wilt organiseren of dat u dit door een professional wilt laten doen. In het laatste geval kunnen wij je adviseren waar je op moet letten bij het keizen van de juiste makelaar. Dan kun je dat in ieder geval van je to-do lijstje afstrepen. Lees dus snel verder!

 

Welke makelaar heeft u nodig?

Wanneer je jouw huis te koop of te huur wilt aanbieden is het belangrijk om te bedenken hoe je dat wilt gaan doen. Er zijn namelijk verschillende makelaars. Zo bestaat er een verhuurmakelaar. Deze houdt de huurmarkt voor je in de gaten, organiseert een of meerdere bezoeken en plaatst advertenties. Als je je huis wilt verkopen, kun je een verkoopmakelaar benaderen. Deze helpt u om uw woning goed op de markt te brengen en kan u de juiste informatie geven over het rendement dat je kunt verwachten. Daarnaast ontwikkeld deze makelaar ook een verkoopstrategie, zodat je alles uit de verkoop haalt wat er in zit. 

Een makelaar die u kunt vertrouwen

Bij het vergelijken van makelaars is het belangirjk om te kijken of het een erkende makelaar is. Het beroep van makelaar al enkele jaren onbeschermd, wat betekent dat iedereen zich makelaar zou kunnen noemen. Het is daarom van belang dat de betreffende makelaar is ingeschreven in het kwaliteitsregister. Deze kwaliteitsregisters stellen hoge eisen aan kwaliteit en scholing. Een makelaar kan zich ook aansluiten bij een branchevereniging. Net als het kwaliteitsprofiel zorgt dit voor zekerheid over de kwaliteti van de makelaar. 

De makelaar voor u

Om een weloverwogen keuze te maken is het belangrijk om meerdere makelaars met elkaar te vergelijken. Op juistemakelaar.nl kunt u eenvoudig uw wensen en eisen aangeven, daarna ontvangt u per e-mail een bericht met de makelaars die aan uw wensen en eisen voldoen. Deze makelaars nemen na dit e-mailbericht contact met u op voor een vrijblijvend gesprek. Door een persoonlijk gesprek kunt u immers een goede keuze maken. 

 

https://juistemakelaar.nl/