Winkelklik
Image default
Aanbiedingen

Een naturel look in je interieur creëer je met een houten vloer

Een naturel look in je interieur creëer je met een houten vloer

Wil je een naturel look in je interieur creëren? Kies dan voor een vloer van hout. Een houten vloer heeft namelijk een mooie natuurlijke uitstraling en straalt een soort van rust uit. Met een vloer van hout creëer je niet alleen rust in je woning maar ook in je hoofd. Vandaar dat een dergelijke vloer ook zo ontzettend populair is. Ben je benieuwd geworden uit wat voor soorten houten vloeren je allemaal kunt kiezen? Lees dan even rustig verder, want in deze blog zullen we wat dieper ingaan op de houten vloer.

 

Een massief houten vloer: het echte werk

Houten vloeren kunnen van verschillende soorten bomen afkomstig zijn. Zo heb je onder meer de keuze uit vloeren vervaardigd uit grenen, eiken of beuken. Houten vloeren zijn in uiteenlopende soorten en verschillende uitvoeringen te koop. Een dergelijke vloer schaf je dan ook niet zo maar even aan. Het is belangrijk dat je goed de verschillende opties overweegt en voor die soort houten vloer kiest die jou het meeste aanspreek én die natuurlijk het mooiste staat binnen jouw interieur. Wanneer je wilt gaan voor het echte werk kun je het beste kiezen voor een massief houten vloer. Deze vloeren bestaan geheel uit de gekozen houtsoort. 

 

Een lamelparketvloer: wel de uitstraling, minder onderhoud

Veel vaker wordt echter gekozen voor zogenaamde lamelparketvloer. Dit zijn vloeren die worden opgebouwd uit een dun laagje massief hout, bijvoorbeeld beukenhout, verlijmd op andere dunne laagjes hout. Hierdoor zit er minder werking in de vloer en blijft deze langer mooi, zonder dat dit ten koste gaat van de uitstraling van de vloer. Hij zal namelijk nog steeds lijken op een echte houten vloer. Leg zo’n vloer bijvoorbeeld eens in een bepaalde vorm, zoals het geval is bij visgraat vloeren, en je kunt een heel andere sfeer creëren!

 

Welke soort houten vloer heeft jouw voorkeur?

Welke soort houten vloer heeft jouw voorkeur? Lamelparket of toch massief? Wat jouw voorkeur ook heeft, bij Bebo Parket helpen ze je graag verder met het kiezen van een mooie nieuwe houten vloer.

 

https://www.beboparket.nl/