Winkelklik
Image default
Aanbiedingen

Kies in 4 stappen de juiste vloer voor jouw woning

Kies in 4 stappen de juiste vloer voor jouw woning

Een nieuwbouw woning gaat van start bij het begin. De woning wordt kaal opgeleverd. Vanaf de oplevering ligt het hef in jouw handen en kan je aan de slag met het inrichten van de woning. De vloer is een belangrijke keuze van de woning. Wellicht staan anderen niet stil bij jouw vloer, maar jij moet er iedere dag overheen lopen en naar kijken. Daarnaast is de vloer een groot onderdeel van de woning. Wij adviseren jou om voldoende aandacht te besteden aan het kiezen van een vloer. Door middel van een vier stappen kies jij de juiste vloer voor jouw woning. 

 

  1. Vloerverwarming? 

Het is belangrijk om rekening te houden met eventuele vloerverwarming. Bij de oplevering van de woning kan er ook al sprake zijn van vloerverwarming. Als er nog geen vloerverwarming is gelegd, dan kan je zelf nog kiezen of je vloerverwarming wilt. Het is belangrijk om rekening te houden met de (eventuele) vloerverwarming. Niet iedere vloer is geschikt in combinatie met vloerverwarming. Wil jij vloerverwarming in jouw woning? Kies dan bij voorkeur voor laminaat, PVC, tapijt of een stenen vloer. De houten vloer, parket of zeer dik tapijt zijn minder geschikt in combinatie met vloerverwarming. 

 

  1. Keuze van de vloer 

Vaak heb je wel een persoonlijke voorkeur over het soort vloer wat je wilt. Er zijn veel verschillende materialen verkrijgbaar voor een vloer. Welke geschikt is voor jouw, is afhankelijk van de woonsituatie en persoonlijk voorkeur. Zo vinden velen het fijn om op blote voeten door het huis te lopen. Het is dan prettig als je een warme en zachte ondergrond hebt, tapijt is in dat geval een goede optie. Als je huishouden bestaat uit kinderen die vaak knoeien, kies dan voor een makkelijk schoon te maken vloer. Een vloerbedekking is in dat geval minder geschikt. Denk hierbij eerder aan een plak pvc vloer.

 

  1. Juiste vloer voor de verschillende ruimtes

Een woning bestaat uit verschillende ruimtes. Over het algemeen heb je een woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer. Elke kamer is bestemd voor andere doeleinden. In de slaapkamer wordt veel geslapen, terwijl in de woonkamer echt wordt geleefd. Bij de badkamer moet je bijvoorbeeld rekening houden met het eventuele vocht dat ontstaat. In de keuken is daarentegen het knoeigevaar erg hoog. Kies voor een gemakkelijk schoon te maken vloer. 

 

  1. Kies jouw ondervloer 

Bij de oplevering van een nieuwbouw woning, is er vaak nog geen ondervloer geplaatst. Bij het plaatsen van de meeste vloeren, raden wij een ondervloer wel aan. Leg niet zomaar een ondervloer in jouw woning, maar kies een geschikte ondervloer voor jouw woning. 

 

https://stilefloors.nl/