Winkelklik
Image default
Aanbiedingen

De belangrijkste verschillen tussen USB hubs, kabel converters en docking stations op een rijtje

USB hubs, kabel converters, docking stations, je moet maar net weten wat de verschillen zijn en wanneer je welk soort apparaat gebruikt. Om het wat duidelijker en overzichtelijker voor je te maken, hebben wij hieronder de belangrijkste verschillen tussen USB hubs, kabel converters en docking stations op een rijtje gezet. Lees snel verder!

 

Wanneer kiezen voor een kabel converter?

 

Wanneer je de Engelse taal enigszins machtig bent, weet je dat de term ‘converter’ afstamt van het Engelse woord ‘converting’. Converting vertaalt zich in het Nederlands naar converteren, oftewel omzetten. Dat is ook precies wat een kabel converter doet. Het zet het ene signaal om in een ander signaal. Denk bijvoorbeeld aan USB C naar HDMI. Zo kan iedere kabel met twee verschillende aansluitingen eigenlijk worden gezien als een kabel converter. Vanwege het kleine formaat kun je het apparaat eenvoudig meenemen. Dit maakt het ideaal voor flexwerkers en mensen die vaak op verschillende locaties werken.

 

In welke situaties komt een USB hub van pas?

 

Een USB hub zet geen signalen om, maar zorgt ervoor dat het aantal beschikbare USB-poorten wordt uitgebreid. Per USB hub verschilt het aantal extra poorten, het soort poort (USB A, USB C of een combinatie) en de USB versie (2.0 en/of 3.0). Sommige USB hubs hebben daarnaast nog een ethernet poort die een bekabelde internetverbinding mogelijk maakt. Een USB hub kan van pas komen wanneer je onvoldoende of niet de juiste USB-poorten tot je beschikking hebt. Met een USB hub kun je van één USB-poort meerdere poorten maken. Zo kun je toch alle apparatuur met een USB aansluiting tegelijkertijd aansluiten. 

 

Wat is een docking station en wanneer gebruik je die?


Een docking station is tot slot het meest uitgebreid van alle bovengenoemde soorten apparatuur. Een docking station is namelijk voorzien van meerdere soorten aansluitingen. Van USB A en C tot verschillende videopoorten, kaartlezers, tal van audio-aansluitingen, ethernet poorten en ga zo maar door. Een docking station sluit je aan op het lichtnet en voorziet alle aangesloten apparaten van stroom. Docking stations worden vooral gebruikt in combinatie met een laptop. Bijvoorbeeld om een functionele werkplek te creëren.

https://azerty.nl/