Winkelklik
Image default
Dienstverlening

Energietransitie: de vervanging van oude energiebronnen voor duurzame energie

De zogenoemde energietransitie is een ontwikkeling in de maatschappij die al decennialang gaande is. En iedereen, burgers, ondernemers en ambtenaren, krijgt met de veranderingen te maken die de energietransitie inhoudt. In de kern kan onder energietransitie het proces verstaan worden waarbij de oude energiebronnen die veel CO2 uitstoten, vervangen worden door niet-milieubelastende vormen van energieopwekking. Bekende voorbeelden zijn het toegenomen gebruik van windenergie, waterkrachtbronnen en de toepassing van zonnepanelen. Maar de transitie gaat nog verder. Ook isolatiemaatregelen horen bij dit proces, zoals het gebruik van dubbel of driedubbel glas, dakisolatie en het isoleren van muren en gevels. Er zijn dus tal van manieren om mee te doen aan de huidige trend van verduurzaming. De vraag is alleen: hoe doet u als professional of particulier slim mee aan dit veranderingsproces?
 

Zonnepanelen: een eenvoudige aanpassingen met een hoog rendement

Wie mee wil doen aan een doelgericht energietransitie, kan dit als ondernemer, bedrijfseigenaar, winkelier of als particulier op tal van manieren doen. Een van de populairste maatregelen is het gebruik van voldoende zonnepanelen op daken van winkels, het dak van kantoorgebouwen, op bedrijven of op uw woning. Zonnepanelen zijn een zeer duurzaam initiatief en leiden tot een aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot. En daar is natuurlijk iedereen blij mee: het milieu, uw eigen portemonnee en de mensen in uw directe omgeving, zoals klanten, collega’s en buurtgenoten. Prettig aan het gebruik van zonne-energie is verder dat hiervoor subsidiëring beschikbaar is en deze ingreep zichzelf vlug terugverdient.
 

Grondig isoleren is van belang

U kunt nog zo milieuvriendelijk bezig zijn door gebruik te maken van duurzame energiebronnen, als u niet goed isoleert schieten het milieu en uzelf er feitelijk niet veel mee op. Uw winkel, bedrijfsgebouw, woning of kantoor goed isoleren gaat hand in hand met het gebruik van meer duurzame energiebronnen. Met name drie varianten isolatie zijn efficiënt én verdienen zich snel terug: dakisolatie, het isoleren van gevels en muren en het gebruik van isolatieglas. Ook vloerisolatie is een optie die u kunt overwegen om uw vastgoed duurzamer te maken en zowel geld te besparen als het milieu te ontzien.
 

Verdiep u in de mogelijkheden

De energietransitie is dus breed en omvat meer aspecten van het leven en wonen dan veel mensen zich realiseren. Verdiep u nu in de mogelijkheden die er zijn en kies ook voor de verduurzaming van uw vastgoed!