Winkelklik
Image default
Eten en drinken

Waar moet je op letten bij het kopen van een messenset?

Waar moet je op letten bij het kopen van een messenset?

Het kopen van een Messenset is best een lastige taak. Dit omdat er natuurlijk ontzettend veel messen te verkrijgen zijn. Hierbij kijken we natuurlijk niet alleen naar een mes waarmee we ons dagelijks prakkie eten. Maar ook de messen die we vooraf gebruiken voor het bereiden van eten. Het is belangrijk dat een mes uit één stuk gesmeed is. Dit zorgt voor de beste kwaliteit en een lange levensduur. Veel duurder als andere messen is het niet echt. Echter zie je wel degelijk in kwaliteit een verschil tussen de Europese en Japanse messen. Dat is puur omdat Japan ervoor kiest om ze uit een stuk te smeden. Het is namelijk zo dat we een houten of plastic handvat niet alleen mooi vinden, maar het is ook nog eens een stuk goedkoper. 

Echter heeft het als nadeel dat er vuil tussen het mes en de handvat komt te zitten wat er moeilijk uit te krijgen is. Bovendien moet je ook nog eens deze messen met de hand afwassen, want in een vaatwasser kun je deze niet doen. Dit omdat een vaatwasser daarvoor te hoge temperaturen haalt en dit langdurig voortzet. Dat kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat hout barst of in het ergste geval gescheiden raakt van het mes. Een goede messenslijper is daarbij ook zeker een aanrader. Hier maak je het mes niet alleen scherper mee, maar zo verleng je de levensduur ook. Veel mensen gooien een mes wat niet scherp is weg en dat is verspilling van materialen en geld tegelijk.

Een paar tips van onze redactie

De redactie van 5top raad je aan om te kiezen voor de kwaliteit en niet alles op de prijs te laten berusten. Stel je koopt een mes van 10 euro maar dit is na 2 jaar kapot. Terwijl een mes van 25 euro tien jaar meegaat. Dan ben je met het duurdere mes uiteindelijk onderaan de streep over tien jaar gezien een stuk voordeliger uit. Lees altijd goed de reviews, want deze laten je vaak alle voor- en nadelen zien van mensen die deze messenset al gekocht hebben.