Winkelklik
Image default
Winkelen

Het belang van tattoo creme

Als je net een tatoeage hebt laten zetten, dan is het belangrijk dat je goed voor hem zorgt. Zeker in de eerste dagen na de het zetten is het belangrijk om er goed voor te zorgen. Je kunt hierbij denken aan het gebruik van tattoo creme. Tattoo creme kan ervoor zorgen dat je tattoo er beter uit blijft zien en dat hij minder snel gaat vervagen. Heb je nog geen tattoo creme? Dan is het aan te raden om tattoo crème aan te schaffen. In dit artikel lees je over verschillende soorten tattoo cremes en de werking ervan!

Welke tattoo cremes zijn er en waarvoor gebruik je ze?

Tattoo crème komt in verschillende soorten. Zo is er tattoo crème die je gebruikt tijdens de genezing. Dit is de fase waarin je tattoo aan het genezen is. In deze fase is het belangrijk dat je tattoo voldoende hydrateert. Een droge tattoo kan namelijk leiden tot een minder mooie tattoo of zelfs tot infecties. Tattoo crèmes die geschikt zijn voor de genezing bevatten vaak ingrediënten zoals vitamine A en E, aloë vera en mineralen.

Ook is er tattoo crème die je gebruikt na de genezing. In deze fase is het belangrijk dat je tattoo voldoende beschermt wordt tegen uv-straling. Deze crèmes bevatten daarom vaak ingrediënten zoals zonnebrandcrème of titaniumdioxide.

Daarnaast heb je ook tattoo creme die je gebruikt voordat je een tatoeage laat zetten. Dit het tktx creme. Dit is een verdovende zalf die je op je huid smeert om minder pijn te ervaren tijdens het zetten van de tatoeage.

Andere verzorging voor een tatoeage

Naast het gebruik van tattoo crème is het ook belangrijk om je tattoo regelmatig te wassen. Dit kan je doen met lauwwarm water en een milde zeep. Gebruik hierbij geen schuimende zeep of zeep met parfum of alcohol erin, want dit kan de tattoo uitdrogen en irritatie veroorzaken.

Het is ook belangrijk om je tattoo niet te veel te beschadigen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld niet te lang in bad te blijven of geen hete sauna’s te bezoeken