Winkelklik
Image default
Eten en drinken

Het bestellen van een BBQ op locatie: Waar je op moet letten

De zomer is in aantocht en dat betekent dat het weer tijd is om te genieten van lekker eten en gezelligheid in de buitenlucht. En wat is er nu beter dan een BBQ op locatie? Het organiseren van een BBQ en een BBQ bestellen op locatie kan echter een hele klus zijn. Een van de belangrijkste aspecten van het organiseren van een BBQ op locatie is het bestellen van de BBQ. In dit artikel zal ik je vertellen waar je op moet letten bij het bestellen van een BBQ op locatie.

Kies de juiste BBQ

De eerste stap bij het bestellen van een BBQ op locatie is het kiezen van de juiste BBQ. Er zijn veel verschillende soorten BBQ’s beschikbaar, zoals gas- en houtskool BBQ’s, en elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Als je niet zeker weet welk type BBQ het beste bij jouw evenement past, overleg dan met de verhuurder of cateraar om erachter te komen wat het beste voor jouw evenement werkt.

Bepaal het aantal gasten

Bij het bestellen van een BBQ op locatie is het belangrijk om het aantal gasten te bepalen. Op basis daarvan kan je de hoeveelheid vlees, vis, vegetarische opties en bijgerechten bepalen. Het is altijd beter om iets meer eten te bestellen dan dat je te weinig hebt. Het is ook belangrijk om rekening te houden met dieetwensen van gasten, zoals vegetarisch, glutenvrij of lactosevrij.

Bestel op tijd

Het bestellen van een BBQ op locatie kan veel tijd in beslag nemen, vooral als het gaat om grote evenementen. Het is daarom belangrijk om op tijd te beginnen met de planning. Begin minimaal een paar weken van tevoren met het bestellen van de BBQ, zodat je genoeg tijd hebt om alles te regelen en eventuele problemen op te lossen.

Vraag om advies

Als je niet zeker weet wat je nodig hebt, vraag dan om advies. Een goede verhuurder of cateraar kan je helpen bij het kiezen van de juiste BBQ, het bepalen van de hoeveelheid eten en het adviseren over bijgerechten en drankjes.

Maak duidelijke afspraken

Zodra je hebt besloten welke BBQ je wilt en hoeveel eten je nodig hebt, is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken met de verhuurder of cateraar. Bespreek de leveringstijden, eventuele extra’s die je nodig hebt, en de betalingsvoorwaarden. Zorg ervoor dat alles duidelijk is voordat je akkoord gaat met de bestelling.

Denk aan de benodigdheden

Naast de BBQ en het eten, heb je nog andere benodigdheden nodig. Denk bijvoorbeeld aan borden, bestek, servetten, tafels, stoelen en tenten. Zorg ervoor dat je alles op tijd bestelt, zodat je op de dag zelf geen stress hebt.

Zorg voor voldoende personeel

Een BBQ op locatie vereist meestal meer personeel dan een standaard feest. Zorg ervoor dat je voldoende personeel hebt om