Winkelklik
Recreation / Food

Vergoeding bij ooglidcorrectie

Vaak worden cosmetische ingrepen gedaan omdat mensen niet tevreden zijn met hun uiterlijk. Vrouwen zijn degene die het meeste aan zichzelf laten doen. Dat komt omdat vrouwen een stuk ijdeler zijn mannen. Een vrouw zit niet goed in haar vel als ze niet blij is met haar uiterlijk. Tegenwoordig wordt het uiterlijk ook steeds belangrijker. Vroeger maakte dit allemaal veel minder uit. Vroeger kon je ook nog niet zoveel aan je lichaam laten doen als nu. Er is nu zoveel mogelijk en daardoor gaan vrouwen ook steeds meer aan henzelf doen.

Soms worden cosmetische ingrepen gedaan vanuit medische aspecten. Dit gebeurt vaak bij mensen die hangende oogleden hebben. Dit kan namelijk zorgen voor beperkt zicht en dit belemmert dingen in het dagelijks leven. Als dit het geval is dan kan het zo zijn dat je een ooglidcorrectie vergoeding krijgt.

Sinds het jaar 2017 zit een oogligcorrectie in de basisverzekering. Het gaat dan wel om een bovenooglidcorrectie. En het mag alleen als er sprake is van medische indicatie. Je moet verlamde of verslapte bovenoogleden hebben wil je in aanmerking komen voor een vergoeding. Je hebt een vergoeding van je huisarts nodig als je een vergoeding wilt krijgen. Met deze verwijsbrief kan je naar een plastische chirurg om een intakegesprek te houden. Deze plastisch chirurg beoordeeld dan of je recht hebt op een vergoeding. De medische adviseur van jouw zorgverzekeraar heeft de beslissende stem. 

Als je ooglidcorrectie vergoed word dan gaan eerst de kosten van je eigen risico van 385 er af. Als je de vergoeding vanuit de basisverzekering niet krijgt dan kun je het nog proberen bij je aanvullende verzekering. Het hangt van de ernst van het probleem af of je recht hebt op een vergoeding.

Een ooglidcorrectie zal in ieder geval sneller vergoed worden dan bijvoorbeeld een borstvergroting. Dat komt omdat een borstvergroting vaak wordt gedaan vanuit schoonheidsideaal en dat krijg je niet vergoed.

http://www.faceland.nl