Winkelklik
Image default
Dienstverlening

Hovenier vacature

Lijkt het jou heerlijk om als hovenier aan het werk te gaan? In dat geval is het belangrijk dat jij voldoet aan verschillende eigenschappen, want het vak als hovenier is niet voor iedereen weggelegd. Hieronder bespreken wij verschillende eigenschappen die bij jou moeten passen.

 

Hovenier vacature: je moet van groen houden

Het klinkt misschien als een open deur, maar als hovenier is het zeer belangrijk dat jij van groen houdt. Als hovenier ben je namelijk altijd in de natuur bezig. Daarbij kun je denken aan het onderhouden van de tuinen bij woningen. Maar ook andere taken behoren tot het werk van de hovenier. Het onderhouden van het groen in de gemeente en ga zo maar verder. Ben jij een liefhebber van groen en vind jij het bijvoorbeeld al heerlijk om in je eigen tuin te werken? In dat geval kan het werk als hovenier echt iets voor jou zijn.

 

Hovenier vacature: je moet genieten van fysiek werk

Ben jij het type dat het niet leuk vindt om te bewegen? Zit jij bijvoorbeeld graag op de bank en ben jij niet een echte doener? In dat geval is het werk als hovenier waarschijnlijk niets voor jou. Het werk als hovenier kan namelijk fysiek flink zwaar zijn. Je moet er dus echt van houden om dagelijks al je energie kwijt te kunnen. Ben jij het type dat het heerlijk vindt om energiek aan de slag te gaan? Dan is het werk als hovenier waarschijnlijk wel iets voor jou. In dat geval kun je op zoek gaan naar een vacature voor hoveniers.

 

In contact komen met verschillende mensen

Als hovenier moet je ook sociaal en communicatief vaardig zijn. Je komt namelijk op zeer veel verschillende plekken en ontmoet ook veel klanten. Misschien moet je een tuin aanleggen en heeft een klant een bepaalde tuin voor ogen. In dat geval moet jij communicatief vaardig zijn en goed kunnen luisteren, zodat jij zijn ideeën kunt realiseren in de praktijk. Bovendien moet je ook kunnen praten over koetjes en kalfjes. Vind jij dat hartstikke leuk om te doen, dan heb jij alle eigenschappen van een hovenier in je!

Bekijk hier de hovenier vacatures