Winkelklik
Image default
Dienstverlening

Welke ingrediënten moet je vermijden in tattoo creme?

Voor de nazorg van uw tatoeage moet u het juiste product vinden dat niet alleen uw huid beschermt en voedt, maar ook uw kunstwerk in onberispelijke staat houdt. Het is belangrijk op te merken dat er enkele ingrediënten zijn die vaak in tattoo crème worden aangetroffen en die u beter kunt vermijden, omdat ze een schadelijk effect kunnen hebben op uw pas getatoeëerde tattoo. Hieronder vallen alcohol, geurstoffen en producten op basis van aardolie.

Alcohol, geurstoffen en aardolie

Alcohol werkt als een samentrekkend middel en kan de huid uitdrogen, waardoor de tatoeage-inkt voortijdig kan vervagen of zelfs kan barsten en voortijdig kan afbladderen. Geurstoffen kunnen de gevoelige huid irriteren en een allergische reactie veroorzaken bij blootstelling aan zonlicht, vooral als de geurstof synthetisch. Producten op basis van petroleum kunnen de poriën verstoppen en voorkomen dat vitale voedingsstoffen, zoals zuurstof en vocht, de getatoeëerde huid bereiken, wat kan leiden tot infectie of zelfs afbraak van de inkt.

U kunt het beste een product zoeken dat speciaal is ontwikkeld voor tatoeages; deze bevatten meestal natuurlijke ingrediënten die zacht zijn voor de huid, zoals sheaboter, aloë vera, vitamine E en kokosolie. Deze ingrediënten beschermen de huid effectief en houden haar gevoed, zodat uw tatoeage jarenlang helder en levendig blijft. Wanneer u een crème of zalf voor nazorg kiest, controleer dan altijd het etiket op een van de bovengenoemde ingrediënten (of andere onnatuurlijke toevoegingen) voordat u deze aanbrengt.

Bepanthen tattoo creme

Bepanthen is een uitstekende optie voor de nazorg van tatoeages, omdat het geen van de bovengenoemde ingrediënten bevat. Bovendien is het speciaal ontwikkeld voor tatoeages en helpt het de huid te kalmeren tijdens de genezing, waardoor uw kunst beschermd wordt tegen beschadiging of vervaging.

Door producten met alcohol, geurstoffen en ingrediënten op basis van aardolie te vermijden, kunt u er zeker van zijn dat uw nieuwe tatoeage jarenlang mooi blijft! Zorg er dus voor dat je de ingrediënten van elk product onderzoekt voordat je het op je getatoeëerde huid gebruikt. Veel succes!