Winkelklik
Image default
Dienstverlening

Betonnen aanrechtbladen zijn (n)iets voor mij

Bij het woord beton gaat de verbeelding uit naar sterk, massief, stoer… eigenlijk haast onverwoestbaar. Met dit in het achterhoofd leest u hier waarom u zou moeten kiezen voor een betonnen aanrechtblad.

 

Waarom zijn betonnen aanrechtbladen gunstig?

Beton past in elke keuken. Houdt u van stoer, modern, landelijk of strak, betonnen aanrechtbladen komen altijd tot hun recht. Het is uniek, niet alledaags en heeft een natuurlijke look. De combinatie van zand, cement, water en pigment, geeft een grijze, stoere en betoverende impact, die goed te combineren is met welke stijl dan ook. Het is hittebestendig, milieuvriendelijk en kan tegen een stootje. Een polijstlaag beschermt het tegen vlekken en is gemakkelijk in onderhoud. Omdat het gegoten wordt, kan elk gewenste vorm toegepast worden. Door kleurstoffen in te mengen kan het blad allerlei kleuren krijgen en het is zelfs mogelijk om glitters erdoorheen te mengen. Kortom, de mogelijkheden zijn legio.

 

Wat maakt betonnen aanrechtbladen niet ideaal?

Ondanks dat het milieuvriendelijk is en in elke keuken past, zijn er ook belangrijke nadelige punten. Denkt u maar eens aan het gewicht en broosheid van zo een betonnen blad. Extra wapening voor versteviging kan ook ingebracht worden, maar dat kost wat meer geld. Het moet voorzichtig geplaatst worden anders kan het de keukenkastjes en het blad zelf beschadigen. Het is breekbaar, gevoelig voor vlekken en zuren zoals koolzuurhoudende frisdranken, azijn en citroen. Het blad moet om deze redenen regelmatig voorzien worden van een speciale beschermlaag, de eerder genoemde polijstlaag.

 

Wat kunnen we hieruit opmaken?

Het beeld dat het onverwoestbaar zou zijn kunnen we al schrappen. De nadelen van betonnen aanrechtbladen zijn duidelijk. Wil dit nu zeggen dat de keus voor een betonnen aanrechtblad meteen de prullenbak in gaat? Integendeel, elk materiaal heeft een gebruiksaanwijzing, zo ook beton. U weet nu dat het gevoelig is voor bepaalde stoffen en dat het met extra wapening, en dus een meerprijs, steviger gemaakt kan worden. Met het juiste onderhoud kunt u lang genieten van een mooi aanrechtblad met een kleur en vorm naar wens. Voorzie het blad dus regelmatig van een geschikte polijstlaag. Vermijd zuren en gebruik onderzetters tegen vlekken. Als dit geen punt voor is dan kan het best wel iets voor u zijn.

Voor meer informatie bezoekt u de website van kokbeton.