Winkelklik
Image default
Recreation / Food

Voedselthermometer voor de horeca

Voor het waarborgen van o.a. voedselveiligheid, proces- en productveiligheid is een voedselthermometer die voldoet aan diverse richtlijnen zoals HACCP, BRC & IFS en ISO 22000. Een vereiste is ook dat de voedselthermometer voorzien is van een ISO-kalibratiecertificaat. Daarmee wordt tijdens controles aangetoond dat de voedselthermometer is gekalibreerd en nauwkeurig is bij elke meting. De nauwkeurigheid draagt bij aan een sluitende temperatuurregistratie voor het verplichte onderdeel meten en registreren. Temperatuurregistratie is één van de belangrijke pijlers binnen de richtlijnen voor voedselveiligheid. In de richtlijnen staat het proces beschreven voor inkoop, ontvangst, productieproces, opslag & transport en verkoop. Temperatuurbewaking is essentieel om daarmee te zorgen dat de producten die opgeleverd worden aan de consument ook daadwerkelijk veilig zijn.

Horeca voedselthermometer

Voor veel horeca ondernemers zijn de richtlijnen van o.a. HACCP lastig te handhaven en zijn de richtlijnen bovendien zeer omvangrijk. Om dit te vereenvoudigen is er speciaal voor de horeca een hygiënecode opgesteld, waarin de richtlijnen voor temperatuurregistratie zeer duidelijk en specifiek omschreven staat. Voor temperatuurregistratie zijn er verschillende meetinstrumenten beschikbaar. Er kan gekozen worden voor een geautomatiseerd systeem, waarmee de metingen direct in een online portaal opgeslagen wordt. Zodat 24/7 temperatuurbewaking uitgevoerd kan worden. Of u kunt kiezen voor een voedselthermometer speciaal voor de horeca, waarmee eenvoudig handmatige temperatuurregistratie uitgevoerd kunnen worden.

Ebro voedselthermometer

De meest bekende voedselthermometers is de Ebro voedselthermometer. Ebro staat bekend om de Duitse degelijkheid en levert uiterst nauwkeurige en zeer betrouwbare meetinstrumenten. Vooral in de horeca zijn deze voedselthermometers zeer geliefd. De meest gebruikte voedselthermometer is de Ebro TLC 700. De handzame, zakthermometer kan eenvoudig ingezet worden voor verschillende doeleinden. De thermometer is voorzien van een insteekvoeler waarmee eenvoudig insteekmetingen uitgevoerd kunnen worden. Zoekt u een voedselthermometer waarmee ook controles op inkomende goederen uitgevoerd kunnen worden, dan is de Ebro TLC 730 een uitstekende optie. De TLC 730 beschikt over zowel een insteekvoeler als infrarood optiek. Met de infrarood optiek kan eenvoudig, snelle contactloze oppervlakte metingen uitgevoerd worden, wat handig is bij temperatuurregistratie bij ingangscontroles. Met de insteekvoeler kan gemakkelijk insteek- en dompelmetingen uitgevoerd worden.

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Webshop/Producten/Food/Thermometers.aspx