Winkelklik
Image default
Vakantie

6 Dingen om te doen in Dublin

Dublin is de grootste stad van Ierland en ook de hoofdstad. Het is een zeer mooie en gastvrije stad. De mensen zijn erg vriendelijk. Ze staan vooral bekend om hun intelligentie en humor. Het is ook één van de veiligste steden voor toeristen.

Je kan best een auto huren om van je reis in Dublin te genieten.

Dingen die je zeker moet doen in Dublin:

Hieronder vind je enkele geweldige dingen die je in Dublin kan doen. Autoverhuurdiensten kunnen zeer handig zijn. Met een huurauto ben je fit om de bezienswaardigheden te bezoeken. U vindt de beste deals voor autoverhuur op de luchthaven: https://www.autoprio.nl/nl-ierland-dublin-airport-dub/. Als je een auto huurt bij een autoverhuurdienst, vergeet dan niet om de verschillende autoverhuurdiensten te vergelijk en diegene te kiezen die het beste is voor je.

Bars en uitgaansleven

De stad Dublin staat bekend om zijn bars. De Temple bar is één van de meest levendige bars in deze stad. Het gebouw van deze bar is vrij oud. Men zegt dat het in de jaren 1300 is gebouwd en het is nog steeds een trekpleister voor de lokale bevolking en toeristen vanwege het prachtige interieur en de felle kleuren. Vergeet niet om binnen de roodgloeiende muren een drankje te drinken en te zien hoe de nacht er tot leven komt.

Bezoek aan de Guinness fabriek:

Je moet zeker de Guinness opslagfabriek bezoeken. Het is een zeer populaire plaats onder toeristen. Je komt er oog in oog te staan met de Ierse geschiedenis.

  • Je zal er veel leren over de familie Guinness.
  • De binnenkant van deze opslagfabriek is ontworpen zoals de originele Guinness die bekend staat als de grootste pint.

Aan het einde van de rondleiding bereik je de 7e verdieping en komt je de zwaartekracht bar tegen.

Kasteel van Dublin

Als je de 800 jaar oude geschiedenis en herinneringen van het Ierse volk wil zien dan is dit kasteel de plaats voor je.

  • Het bezit vele herinneringen en geheimen.
  • Het kasteel van Dublin is de belangrijkste bezitting van de Ierse gemeenschap.

Het is een historisch gebouw en zijn schoonheid bekoort niet alleen de toeristen maar ook de plaatselijke bevolking.

Memorabele wandeling over een brug

Ha’penny Bridge is een prachtig bouwwerk en een voetgangersbrug. Ze staat bekend als de eerste brug die over de rivier de Liffey werd gebouwd. De brug werd gebouwd in 1816 en is een belangrijk monument van de Ierse cultuur. De brug komt vaak voor in hun boeken en brochures. Mis een wandeling over deze beroemde brug niet.

Picknickplaatsen en Parken

In Phoenix Park kan je heerlijk picknicken. Deze prachtige plek met uitbundig groen gras is meer dan alleen een park. Er is ook een kleine dierentuin en een sportterrein. Het is er adembenemend. Je kan er de hele dag doorbrengen en je zal graag nog eens terug willen komen.

Breng een bezoek aan Trinity College Library

Als je van lezen houdt, kan je deze geweldige en enorme bibliotheek in Dublin gaan ontdekken. Het is hun oudste bibliotheek die een heleboel boeken bevat over alle onderwerpen. Het aantal boeken dat er staat vereist een eeuwigheid om ze te lezen. Ik hoop dat je er nog weggeraakt.

Dublin is één van de grootste en mooiste steden. Het bevat belangrijke bezienswaardigheden en toeristische attracties. Je vindt er tal van plaatsen om te bezoeken.

https://www.autoprio.nl