Winkelklik
Image default
Winkelen

Voordelen van LED-verlichting die je moet kennen:

Het belangrijkste verschil tussen LED-verlichting en conventionele verlichting is de uitgebreide lijst met voordelen. LED-verlichting wordt geproduceerd met behulp van een hoogontwikkelde halfgeleiderlichtbron die nauwelijks groter is dan een korrel zout. Het combineert rood, groen en blauw licht om het oogverblindende witte licht te produceren dat wordt geïdentificeerd met LEDpanelen. Laten we eens kijken naar de meeste voordelen van LED-verlichting.

Veiligheid met LED-verlichting

De meeste ondernemers en huiseigenaren houden geen rekening met veiligheid bij het kiezen van verlichting, maar dat zouden ze wel moeten doen. Vergeleken met eerdere soorten lampen heeft LED-verlichting een aantal veiligheids voordelen die ook kunnen helpen om de totale kosten te verlagen.

De afwezigheid van warmte-emissies kan bijvoorbeeld jou, jouw dierbaren, collega’s en klanten beschermen. Er is geen gevaar voor brandwonden zoals door het glas van een gloeilamp. Ook kunnen ze beweging en trillingen verdragen en hebben ze geen breekbare gloeidraad.

180 graden gerichte verlichting

LED-verlichting straalt licht uit in een bepaalde richting zonder het gebruik van diffusers of reflectoren. De meeste lichtbronnen zenden licht uit in alle richtingen, wat verklaart waarom parkeerlichten met reflectoren of tinten om het licht naar beneden te richten zo wijdverbreid zijn. Zonder deze apparaten zou er te veel licht verloren gaan en zou er onvoldoende licht de beoogde locatie bereiken. Het geval voor LED-verlichting is anders. Gebruikers kunnen de kosten van hun verlichtingssystemen verlagen door extra stukken te verwijderen die het licht afbuigen naar plekken waar het niet nodig is.

Milieuvriendelijkheid

Om verschillende redenen worden LED’s doorgaans beschouwd als de meest milieuvriendelijke vorm van verlichting. Om te beginnen bevat de lamp geen kwik, dat bij beschadiging of verwijdering risico’s kan opleveren voor de veiligheid of het milieu. Wanneer een stuk kwikhoudende verlichting het einde van zijn levensduur bereikt, is een speciale verwijdering noodzakelijk; bij led-lampen is dit niet het geval. Bovendien verbruikt hij door zijn energiezuinigheid minder energie, wat goed is voor het milieu. Omdat er minder broeikasgassen worden geproduceerd wanneer er minder stroom wordt gebruikt, krijgt jouw investering een geheel nieuwe en vooruitstrevende betekenis.