Winkelklik
Image default
Vakantie

Wat je moet weten over rondreis Indonesie

Indonesie is een prachtig en vruchtbaar land en dat merk je wel als je langs de rijstvelden wandelt of fietst. Indonesie ligt op het continent van Azië en telt maar liefst 17.000 eilanden. Ja, dat lees je goed. Veel toeristen trekken massaal naar de bekendste eilanden, zoals Java en Bali, maar hier vind je ook de meeste toeristen. Voor een eerste rondreis door Indonesie is een combinatie van een bezoek aan Java en Bali perfect, maar je kunt er ook voor kiezen om de iets minder bekende eilanden te ontdekken. Hoe dan ook is eenrondreis Indonesie iets om mee te maken en om nooit meer te vergeten! In onze blog vertellen we wat je moet weten als je het land wil bezoeken.

De Borobudur en Prambanan

De Borobudur en Prambanan zijn de mooiste bezienswaardigheden op het eiland Java en deze mag je zeker niet tijdens een rondreis Indonesie overslaan. Borobudur is een boeddhistisch heiligdom dat op een berg ligt en is opgebouwd als een grote stoepa. Het is een uniek bouwwerk dat ook nog eens vlakbij de meest actieve vulkaan in Indonesie ligt. De Prambanan is net zo mooi om te bewonderen. Het is een prachtig tempelcomplex. De tempels herken je wel aan de kenmerkende puntdaken die je vast en zeker van de foto’s kent. Toch is het een hele andere ervaringen om de bouwwerken in levende lijve te zien.

Dorpjes en markten

Op de eilanden vind je talloze dorpjes en markten en het is al een hele ervaringen om door de dorpjes en over de markten te struinen. Je vindt hier veel lokale specialiteiten en bijzondere producten die je kunt kopen. Het volk is enorm gastvrij en je maakt zeker kans om samen met één van de lokale bewoners een authentiek Indonesisch gerecht te maken. Dat zeker de moeite waard is als je van de Indonesische keuken houdt. Het is wel pittig eten, maar ontzettend lekker. Kom alles te weten over de specerijen die worden gebruikt en geniet van een heerlijke maaltijd terwijl de zon langzaam maar zeker ondergaat.

Snorkelen en jungletochten

Snorkelen en jungletochten zijn zeker activiteiten die tijdens een rondreis Indonesie niet mogen ontbreken. Op eilanden, zoals Sulawesi, Bali en de Gili-eilanden vind je kleurrijke onderwaterwerelden. Perfecte locaties om te duiken en te snorkelen. Hier vind je ook veel lokale ondernemers die dergelijke activiteiten organiseren en je kunt zeker als beginner bij hen aankloppen. De jungletochten zijn net zo bijzonder en je maakt dan ook nog eens kans om de Orang-Oetans in het wild te zien!

 

Van Verre – brengt je verder

 

Rondreis Indonesie; bijzonder mooi

Een rondreis Indonesie is bijzonder mooi en door de goede infrastructuur zijn de verschillende eilanden goed te bereiken. Zelfs op eigen houtje wanneer je een auto of een camper huurt. Rijd naar de mooiste locaties en laat je betoveren door het prachtige landschap, de ongerepte natuur en de gastvrijheid van de lokale inwoners. En vergeet ook zeker niet om de zonsopkomst bij de Bromo-vulkaan op het eiland Java mee te pakken.