Winkelklik
Image default
Auto's en Motoren

Van lease naar eigen auto

Lees hier over de overstap van de auto van de zaak naar een eigen auto. Iedereen die met een auto van de zaak rijdt gaat op een dag met pensioen. Als je dan mobiel wil blijven, dan zal je over moeten stappen naar iets van jezelf. Er komt meer bij kijken dan alleen een auto uitzoeken en kopen. Lees hier hoe je het voordelig aan kan pakken.

Nieuw of tweedehands?

In Nederland is het aantrekkelijk om te kijken voor een gebruikte auto. Vaak lever je aan het einde van het termijn een auto in die technisch tiptop in orde is. Echter het leasecontract is 36 maanden, dus als de auto drie jaar oud is gaat deze de handel in. In Nederland staan continue auto’s van drie jaar oud te koop, en allen zijn dankzij het leasecontract goed onderhouden. Daartussen zijn pareltjes die nooit schade hebben gehad, maar toch een forse afschrijving hebben omdat het drie jaar in de lease heeft gezeten. De korting kan oplopen tot bijna de helft van de cataloguswaarde. Dus een auto vinden, nieuw of gebruikt, is in Nederland geen probleem. Er is genoeg, je kan jezelf richten op de autoverzekering.

Lease is inclusief, eigen juist niet

Je bent een auto van de zaak gewend, en je weet, je hebt er geen omkijken naar. In feite is alles vooruit betaald. Het onderhoud, de verzekering, maar als je van lease naar eigen gaat, dan moet je alles zelf regelen. Zo ook een goedkope autoverzekering. Gelukkig zijn hiervoor vergelijkingssites. Heel overzichtelijk zie je de pakketten en de tarieven. Het is vrij eenvoudig, als je van lease naar eigen gaat, om de goede polis samen te stellen. Sterker nog, de verzekering zelf geeft adviezen. Bijvoorbeeld, besluit je voor een nieuwe auto te gaan dan adviseren zij een all-risk verzekering. Ga je voor die occasion die drie jaar in de lease heeft gezeten, dan kan WA plus casco interessant zijn, en dat tot de auto zes jaar oud is. Daarna is de waarde nog zo laag dat een WA verzekering voldoende is.

Let ook op de extra verzekeringen

Veel verzekeringsmaatschappijen kunnen extra verzekeringen aanbieden tegen een scherpe prijs. Je moet dan denken aan rechtsbijstand om schade te verhalen. Stel, er komt een aanrijding en jij krijgt de schuld, dan benader je alleen een advocaat van die verzekering en die zoekt het voor je uit. Maar ook zoiets als een inzittende verzekering is vrij voordelig. Mocht een bijrijder schade krijgen, bijvoorbeeld aan kleding door een aanrijding, dan krijgt deze een vergoeding. De extra verzekeringen bij een goedkope verzekering kan heel interessant zijn, lees online in ieder geval wat er aangeboden wordt.