Winkelklik
Image default
Auto's en Motoren

De beste manier om je auto te wassen

Iedereen moet af en toe zijn auto weer eens schoonmaken. Je kunt dit op verschillende manieren doen zoals naar de wasstraat gaan of handmatig schoonmaken. Tegenwoordig is de foam cannon niet meer weg te denken bij het handmatig schoonmaken van je auto. Bijna elke auto handelaar of mensen die professioneel voor hun auto’s zorgen maken gebruik van de foam cannon. Een goede foam cannon zorgt er namelijk voor dat je een schuimlaag van shampoo of ontvetter kan spuiten op je auto. Dit schuim zorgt ervoor dat het vuil op je auto lost komt en zal voor een groot deel op zichzelf al een deel van het vuil eraf halen. Het vuil dat na het onder spuiten met de foam cannon nog op de auto zit kan je daarna gemakkelijk er af halen met een washandschoen of een hogedrukspuit doordat het los gemaakt is door de foam cannon. 

Hoe gebruik je de foam cannon? 

De foam cannon is niet zo moeilijk om te gebruiken. Je kunt het gewoon op je tuinslang of hogedrukreiniger pistool zetten en dan de shampoo of ontvetter aan de foam cannon vastmaken. Voor professioneel gebruik is het handig om een hogedrukreiniger pistool aan te schaffen maar met de gewone tuinslang werkt het ook goed. Spuit het schuim over je auto heen en laat het erop zitten voor ongeveer 5 minuten. Daarna kun je  het gewoon afspoelen met water, zo simpel is het. Je zal gelijk resultaat zien en je beseffen dat dit een stuk beter gaat dan het gebruik van een normale emmer met sop. 

Voordelen van de foam cannon

De foam cannon heeft een aantal voordelen ten opzichte van de wasstraat of een emmer met sop. Het eerste voordeel is dat je auto er simpelweg gewoon een stuk schoner van wordt, je zult de mooie glans ervaren die je ook ziet bij auto winkels etc. Ten tweede is de foam cannon niet al te duur en zal het een lange tijd mee gaan. Hierdoor zal je goedkoper uitkomen met de foam cannon dan elke keer naar de wasstraat gaan. Als laatste is de foam cannon erg zuinig met je lak, terwijl je met normaal sop en een spons wel eens wat krassen kan veroorzaken. De foam cannon reinigd het vuil zelf van de auto daarom hoef je het sop niet nog eens uit te wrijven en kun je het daarna gelijk weer afspoelen om beschadigen op je lak te voorkomen.