Winkelklik
Image default
Auto's en Motoren

Tips voor het winterklaar maken van je auto

 

Wanneer de winter eraan komt, is het belangrijk om je auto in orde te hebben. Een auto is immers een gebruiksartikel waar onderhoud ook bij hoort. In deze blog geven we een aantal tips om aan te denken wanneer je veilig en prettig door de winter wilt met jou vriend op wielen.

Motorisch

Wanneer de winter begint, is het verstandig om de motor van je auto onder de loep te nemen. Aangezien het buiten koud en kat is, is het immers nog vervelender om met pech langs te kant te staan. Een goed begin is de motorolie. Het is goed om te controleren of deze op peil is. Eventueel kun je deze ook vervangen. Daarnaast is het goed om naar de accu te kijken, Aangezien deze mogelijk extra kou te verduren krijgt, is het belangrijk dat er genoeg spanning op zit. Je kun dit meten met een spanningsmeter. Ook is het belangrijk om de overige vloeistoffen te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan de ruitenwisservloeistof. Deze moet antivries zijn om het te kunnen gebruiken bij koude omstandigheden.

Ligging

Natuurlijk is het belangrijk om te zorgen voor een goede wegligging. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat de wielen goed zijn uitgelijnd. Tevens moet je zorgen voor een goed profiel. Je kunt daarom kiezen voor aparte winterbanden. In Nederland is dit niet verplicht. In veel andere landen wel. Los van of het verplicht is of niet is het in elk geval goed voor de veiligheid. Zeker wanneer er gladde weersomstandigheden zijn, kunnen goede winterbanden net het verschil maken.Het is daarbij belangrijk om goed te vergelijken. Op internet zijn verschillende testen te vinden die hierbij helpen.

Overig

Verder is het belangrijk om alle overige onderdelen bij langs te gaan. Zo is het natuurlijk belangrijk om de werking van de remmen met  regelmaat te checken. Tevens is het belangrijk om te kijken of alle verlichting naar behoren werkt.

Denk verder aan een goede verwarming. Dit is natuurlijk erg belangrijk voor wat betreft de verwarming van de ruiten, maar ook wat betreft een stukje comfort.

Zorg tenslotte voor een goed werkende ruitenwisser, een goed zicht is immers noodzakelijk. Wanneer je alles gecheckt hebt, heb je minder kans om pech te hebben onderweg. tevens Zorgt het voor een veiligere situatie. Je denkt daarbij aan zowel jezelf als je medeweggebruikers.