Winkelklik
Image default
Energie

De perfecte energieleverancier kies je via easyswitch

Sinds de liberalisering van de energiemarkt in Nederland zijn er veel energieproviders, die energiecontracten aanbieden. Het is soms zelfs zo erg dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Toch heeft het grote aanbod aan energieleveranciers ook zijn voordelen voor jou als klant. Er bestaat namelijk een flinke concurrentie op de energiemarkt, waardoor energieproviders hun best moeten doen om de klanten voor zich te winnen. Dit doen ze met aantrekkelijke tarieven en welkomstaanbiedingen. Hoe je nu te midden van dit grote energieaanbod de juiste energieleverancier kiest, dat is de vraag. Gelukkig worden er ook steeds meer onafhankelijke energievergelijkingswebsites opgericht, zoals easyswitch, die je met onafhankelijke energievergelijkers helpen de beste prijs-kwaliteitverhouding in je energieabonnement te realiseren.

Wat is energie vergelijken?

Op easyswitch kun je energie vergelijken middels de online energievergelijker. Dit houdt in dat je in een paar eenvoudige stappen de goedkoopste energieleverancier kunt vinden, die bij jou past. Door energie te vergelijken kun je honderden euro’s per jaar uitsparen op je energierekening. Om energie te vergelijken hoef je gelukkig geen raketgeleerde te zijn. Hieronder volgt kort hoe je dit doet:

  • Vul je adresgegevens in;

  • Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt lopen;

  • Geef aan naar welk energiecontract je op zoek bent: stroom en gas, alleen stroom of alleen gas;

  • Vul je jaarverbruik in;

  • De energievergelijker zoekt de beste deals voor jouw situatie uit. De resultaten kun je nog verder filteren op basis van: contractduur, vast of variabel energietarief, grijze/groene of duurzame stroom. Vergelijk de resultaten onderling en stap dan kosteloos over.

De voordelen van energie vergelijken op easyswitch

Via easyswitch kun je eenvoudig en snel energieabonnementen met elkaar vergelijken, wat je een kostenbesparing van €450 per jaar kan opleveren. De getoonde zoekresultaten laten altijd eerst de goedkoopste deal zien en energieleveranciers bieden de leukste aanbiedingen aan om een zo hoog mogelijk zoekresultaat in de energievergelijker te bewerkstelligen. Heb je jouw perfecte energieleverancier gevonden, dan helpt easyswitch de nieuwe energieleverancier met een vlekkeloze overstap te realiseren. Je kunt dus vrij simpel je energieleverancier kiezen via Easyswitch.

Let op

Als je van plan bent over te stappen, is het raadzaam eerst na te lopen of je mag overstappen. Stap je namelijk vroegtijdig op, kan hieraan een boete verbonden zijn. Het beste is om zes tot acht weken voor je huidige energiecontract verloopt over te stappen. Ten tweede is het handig om je jaarverbruik bij de hand te houden. Daarna kun je nog keuzes maken uit looptijd (1, 3 of 5 jaar), het energietarief (vast of variabel) en het soort energie (grijs, groen of duurzaam).