Winkelklik
Image default
Winkelen

3 Voordelen van LED Verlichting

LED is de nieuwste ontwikkeling in de verlichtingsindustrie. Dit type verlichting is erg populair vanwege het hoge rendement en de lange levensduur. LED verlichting is er in verschillende designs en kleuren. Je vindt dit type verlichting bijvoorbeeld in de vorm van panelen, lampen of strips. Elk type LED verlichting kan in verschillende toepassingen gebruikt worden. Je kunt deze verlichting installeren als buitenlamp, plafondlamp of wandlamp. Als je nog twijfelt over het gebruik van LED verlichting, bekijk dan hieronder een aantal voordelen van het gebruik van LED verlichting.

Het is energiezuinig

Als je de energie-efficiëntie in je huis wilt verbeteren, moet je overwegen om je bestaande verlichting te vervangen door LED verlichting. LED lampen zijn energiezuiniger dan andere soorten gloeilampen. Ze verbruiken minder elektriciteit en produceren minder warmte dan andere soorten verlichting. LED lampen kunnen tot 90% efficiënter zijn dan gloeilampen en tot 50% efficiënter dan spaarlampen. Zo kun je geld besparen op je elektriciteitsrekening.

Het heeft een langere levensduur

LED lampen gaan ook langer mee dan andere soorten lampen. De gemiddelde levensduur van een LED lamp is 50.000 branduren. Het is 25 keer langer dan de gemiddelde levensduur van een typische gloeilamp. Bepaalde LED lampen kunnen tot 100.000 uur meegaan. Het staat gelijk aan 20 jaar ononderbroken gebruik als het 24 uur per dag, 7 dagen per week wordt gebruikt. Dit betekent dat je gedurende de hele levenscyclus geld bespaart op onderhoudskosten. De reden is dat je deze verlichting niet zo vaak hoeft te vervangen. Ook heeft deze verlichting geen onderhoud nodig. Je kunt ze zelfs buiten gebruiken zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat ze beschadigd raken door regen of sneeuw.

Geen hitte en UV-straling

In tegenstelling tot traditionele lichtbronnen zoals gloeilampen die warmte produceren, geven LED lampen geen warmte af. Deze verlichting zet het grootste deel van de elektrische energie om in licht. Het produceert dus geen warmte. Gloeilampen daarentegen zetten 90% van de energie om in warmte. Het wijst slechts 10% van zijn energie toe aan het produceren van licht. Hierdoor zijn LED lampen energiezuiniger dan traditionele gloeilampen. Bovendien zendt LED verlichting geen UV-stralen uit. Het is dus veilig voor onze gezondheid. Het is ook ideaal om de kunstwerken te verlichten omdat ze na verloop van tijd niet verslechteren omdat er geen blootstelling aan UV-stralen is.