Winkelklik
Image default
Groothandel

Hoe kies je het beste LED paneel?

Het meest populaire type LED verlichting dat momenteel op de markt verkrijgbaar is bij ledpaneelgroothandel.nl is een LED paneel. De meeste mensen gaan ervan uit dat LED lampen alleen worden gebruikt in kleine, draagbare vormen zoals zaklampen en bureaulampen, maar het zal je misschien verbazen dat er veel andere toepassingen voor zijn. Laten we echter een aantal verschillende overwegingen bekijken die je moet maken bij het kopen van LED panelen.

Grootte van LED

Houd rekening met het gebied dat je wilt verlichten bij het bepalen van de grootte van je paneel. Het is bijvoorbeeld aan te raden om LED panelen te gebruiken die ongeveer 1 bij 2 inch groot zijn als je een lamp in een kast wilt installeren. Maar aangezien deze maten aanzienlijk groter kunnen zijn, kun je precies de maat van de panelen kiezen die het beste bij je wensen past. Deze lichten zijn er in verschillende maten, waaronder 2 “x 4”, 2 “x 8” en 2 “x 10”. Als een van deze formaten niet past bij wat je zoekt, kun je de panelen gemakkelijk zagen met een verstekzaag of een ander snijgereedschap.

Type LED

LED flat panelen zijn de meest voorkomende op de markt. Deze zijn doorgaans 600×600 mm of 595 * 595 mm groot. Bovendien is er een type van 620 x 620 mm beschikbaar in plaats van het type van 600 x 600 mm voor specifieke nichemarkten. Aan de andere kant zijn de rechthoekige paneellampen 1200×300 mm en 1200×600 mm troffer lampen in deze stijl en hebben elk 40 en 60 watt. Uiteraard kan het stroomverbruik doorgaans worden afgestemd op de behoeften van de klant. Zo mag het led paneel lampje 2×2 af en toe een maximaal vermogen hebben van 60 Watt.

Helderheid van het LED paneel

Sommige mensen kiezen ervoor om LED panelen met verschillende helderheidsniveaus te installeren, dus als je op zoek bent naar een zwakker licht, kies dan degene die verschillende helderheidsniveaus biedt, zoals 5%, 10% en 100%. Je kunt deze kopen bij verschillende website. Maak wel zorgvuldig een keuze. 

Warmteafvoer van het paneel

LED’s zijn berucht om het creëren van weinig warmte. Dit heeft dus geen invloed op de temperatuur van een ruimte en kan dus geen grote veiligheidsrisico’s met zich meebrengen, zoals brandgevaar. Ideaal dus!