Winkelklik
Image default
Industrie

Waarom een rolsteiger polyvalent en handig is

De aankoop van een rolsteiger kan handig zijn vanuit verschillende invalshoeken. Zo zijn er manusjes-van-alles die op regelmatige basis werkzaamheden rond hun woning willen uitvoeren. Daarnaast zijn rolsteigers uiterst geschikt om onderhoudswerken in een woning uit te voeren door een likje verflaag aan te brengen of het proper maken van een dakgoot bijvoorbeeld. Bij Fast Clic rolsteigers van Rolsteiger.net vind je rolsteigers die passen bij je persoonlijke behoeften en wensen. Enkele handige tips waarom rolsteigers goed van pas komen voor de handige Harry of professionele gebruiker en wat de aandachtspunten moeten zijn.

1. De hoogte bij het uitvoeren van de geplande werkzaamheden

Heikel punt is uiteraard hoe hoog de steiger moet zijn wanneer je bepaalde werkzaamheden gepland hebt. Maak niet de vervelende inschattingsfout dat je na het opbouwen van de rolsteiger tot de vaststelling komt dat je een meter tekort komt. Hou met volgende vakjargon termen wel degelijk rekening: de werkhoogte en de hoogte van het platform.

2. De grootte van het werkplatform

Niet enkel de hoogte is van cruciaal belang bij het gebruik van een rolsteiger, maar ook de werkoppervlakte van het platform. Ook hier kan je kiezen uit verschillende maten en soorten volgens je eigen persoonlijke wensen en behoeften. Standaard worden er drie maaibreedtes bij rolsteigers aangeboden: 0,75 meter, 0,90 meter en 1,35 meter.

3. De opbouw van een rolsteiger

Voor de meeste klussers vormt de opbouw van een rolsteiger de grootste struikelblok. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de opbouw van een rolsteiger moet gebeuren door twee mensen. Dit heeft ook met preventieve veiligheidsvoorschriften te maken. Dankzij de hulp van een ander kan je immers ook permanent een dubbele veiligheidscheck doen.

4. Het multifunctionele gebruik van een rolsteiger

Het werken met een rolsteiger is sowieso vrij handig en dat heeft te maken met de functionaliteit van een rolsteiger. Je staat immers heel stabiel op de ladder en je kunt verschillende extra (bouw)materialen kwijt op het platform. Niet alleen maar klusmateriaal maar ook zwaardere gereedschappen zoals verfbenodigdheden of voegmortels. Zo spaar je veel tijd uit als je niet de hele tijd naar omhoog moet klimmen. Het grootste pluspunt waarom een rolsteiger heel handig is heeft te maken met de mobiliteit. De steiger wieltjes klik je makkelijk los of vast en verplaats je op een eenvoudige manier.