Winkelklik
Image default
Huishoudelijk

Zo houd je je schoenen fris

Schoenverzorging kan een eenvoudig proces zijn, maar het kan ook erg ingewikkeld worden als je niet voorzichtig bent. Je hoeft niet steeds nieuwe schoenen te kopen als je goed voor je oude schoenen zorgt. Schoenen zijn een investering. Ze kunnen een paar maanden tot een paar jaar meegaan, afhankelijk van de slijtage waaraan ze worden blootgesteld. Als je wilt dat je schoenen langer meegaan dan een of twee jaar, houd ze dan schoon. Zodra je thuiskomt van je werk of nadat je erop hebt gesport, veeg je het vuil weg met een zachte schoen borstel en veeg je het af met een vochtige doek. Dit voorkomt dat er na verloop van tijd vlekken in de stof van je schoenen gaan zitten en voorkomt dat er bacteriën in de schoenen komen.

Gebruik schoenendrogers

Een van de snelste en meest effectieve manieren om je schoenen te drogen is met schoendrogers. Deze handige apparaten worden vaak aan de muur gemonteerd. Je kunt echter ook draagbare exemplaren vinden die het gemakkelijk maken om overal mee naartoe te nemen. Deze gebruiksvriendelijke apparaten zorgen ervoor dat je schoenen binnen enkele minuten uitdrogen, zelfs als ze doorweekt zijn tijdens een onverwachte regenbui of sneeuwstorm.

Gebruik werksokken

Als je op zoek bent naar een snelle manier om je schoenen fris en droog te houden, probeer dan werksokken te gebruiken. Werksokken zijn gemaakt van katoen en hebben een speciale band rond de bovenkant die ervoor zorgt dat ze niet in je schoenen glijden. Gebruik dit soort sokken in je schoenen in plaats van gewone kleding of sportsokken. Gebruik dunne katoenen sokken als ze los genoeg zitten, maar niet te dun. Als ze te dun zijn, bieden ze niet genoeg demping aan de binnenkant van de schoen. Dit kan leiden tot blaren op je voeten als je ze langer dan een uur achter elkaar draagt.

Besproei ze met een desinfecterende spray

Spuit de binnenkant van je schoenen niet met desinfecterende spray, omdat dit schade aanricht. Spuit het in plaats daarvan op de buitenkant van je schoenen en laat het ongeveer vijf minuten drogen voordat je ze weer draagt. Als je na het volgen van deze stappen nog steeds een aanhoudende stank opmerkt, moet je ze misschien een paar keer herhalen voordat ze die vieze geur volledig hebben geëlimineerd. Zorg er echter voor dat je het niet overdrijft met de spray. Als er te veel in de bloedbaan van je schoen komt, zullen ze nog meer gaan zweten dan normaal.