Winkelklik
Image default
Aanbiedingen

De beste opties om je raambekleding kindveilig te maken

Peuters en kleuters zijn in hun levensfase erg nieuwsgierig om alles om hen heen te ontdekken. Ze oefenen een gevoel van bewondering uit over alles om hen heen. Dit omvat deuren, ramen, gordijnen, potplanten en zo’n beetje alles. Het is ook belangrijk te begrijpen dat kinderen hun gevoel voor omgeving ontwikkelen en het concept van fysieke ruimte leren kennen door rond te bewegen en de wereld om hen heen te verkennen, die op dat moment beperkt is tot het huis. Dit betekent dat het niet praktisch is de bewegingsvrijheid van de baby te beperken door hem of haar in een wiegje te houden, het zou de groei van de peuter kunnen belemmeren of vertragen, ook al wordt het gedaan om het kind veilig te houden. De rest van het huis kind veilig maken om de baby veilig te houden en tegelijk de gelegenheid te geven zijn omgeving en zichzelf te verkennen en te leren kennen is de beste optie. Een aantal opties voor kindveilige raambekleding zijn te vinden in dit blog.

Je raambekleding nu aanpassen

Is het kind veilig maken van de gordijnen en jaloezieën in huis nodig? Kind veilige jaloezieën zijn essentieel voor de veiligheid van een peuter. Het komt bijna nooit voor, maar toch kunnen wurgingen door gordijnen en jaloezieën levensbedreigend zijn. De meeste ongevallen die met gordijnen te maken hebben zijn echter klein, zoals de gordijnroedes die vallen en het kind raken, of de scherpe haken waarmee het gordijn vastgehouden wordt die pijn veroorzaken. 

Hoewel al deze mogelijke manieren om een kind letsel toe te brengen hele kleine kansen heeft. Het is altijd beter om op elke situatie en mogelijkheid voorbereid te zijn. Ook kunnen ouders en verzorgers niet altijd in het bijzijn van het kind zijn. Als peuters korte ogenblikken zonder toezicht in huis zijn, is het altijd beter extra maatregelen genomen te hebben om het huis kind veilig te maken. Het kan de ouders en verzorgers ook een gevoel van gemoedsrust geven als ze niet in de buurt zijn. Ze zullen altijd weten dat de baby veilig en gezond is.

Kind veilige rolgordijnen

Wat is de eerste stap bij het kind veilig maken van gordijnen en rolgordijnen? De eerste stap is prioriteiten stellen in welke kamers het eerst kind veilig gemaakt moeten worden. Het is aan te bevelen om elke kamer in huis veilig te maken voor kinderen. Het hele huis kind veilig maken kan echter tijd kosten, vooral bij grotere huizen. Prioriteiten stellen kan door te bepalen in welke kamers het kind hoofdzakelijk zal verblijven. Als deze kamers kind veilig gemaakt zijn, kunnen de andere kamers onder handen genomen worden. Als het zeker is dat een kind zich in bepaalde delen van het huis niet zal wagen, is het misschien niet nodig het huis kind veilig te maken om tijd en moeite te besparen. Het is een persoonlijke beslissing, afhankelijk van de mening van de ouder. 

Misschien moeten de slaapkamers, speelkamers en de primaire leefruimte bovenaan de lijst staan. Badkamers zijn natuurlijk ook geschikte kandidaten voor deze lijst. Als deze kamers verzorgd zijn, kan de aandacht op andere kamers worden gericht. 

Hoe worden gordijnen en jaloezieën kind veilig gemaakt?

Het volgende stap-voor-stap proces kan worden ingepast en blijft grotendeels gelijk, ongeacht de soort gordijnen of jaloezieën die in de kamers hangen. Het is echter altijd beter om voorbereid te zijn op kleine aanpassingen en verandering van de vermelde methoden en tips.

De koorden van de raambekleding inkorten

De hoogste vorm van risico bestaat als een kind aan het koord trekt, wat tot verwondingen kan leiden als de gordijnroede op de kleuter valt. Een groter risico is dat de nieuwsgierigheid van het kind ertoe leidt dat het koord om zijn nek gewikkeld wordt, wat tot wurging kan leiden. De lengte van het koord inkorten door het af te knippen of voldoende vast te binden zodat het buiten het bereik van de peuter is, is de eerste orde van zaken als het gaat om het kind veilig maken van gordijnen.

Het is mogelijk dat, zelfs als de lengte van de koorden kort gemaakt wordt door ze door te knippen of vast te binden, het kind bij de koorden kan als het op een krukje, stoel of tafel gaat staan. Dit kan ook een probleem zijn als het raam of de glazen deur de hele lengte en breedte van de muur beslaat. In dit soort situaties bieden klampen en kettingen een ijzersterke verdediging tegen het rukken aan de koorden.

https://www.raamdecoratie.com