Winkelklik
Image default
Winkelen

Deurkrukken nodig? Koop deze online!

Een deurklink is een armatuur die aan de buitenkant van een deur wordt bevestigd en wordt gebruikt om de deur te openen. Het wordt meestal aan de kant tegenover de scharnieren geplaatst.

Het meest voorkomende type deurklink in moderne woningen zijn die welke op een oppervlak zijn gemonteerd en moeten worden gedraaid om de deur te openen, maar er zijn ook grepen die op en neer schuiven of drukknoppen hebben.

De installatie van een deurklink is een eenvoudig proces dat door de meeste huiseigenaren kan worden voltooid.

De eerste stap in het installatieproces is het verwijderen van de oude deurklink. Dit kan worden gedaan door de schroevendraaier tegen de klok in te draaien en eruit te trekken. De volgende stap is het plaatsen van de nieuwe deurkruk in het gat in het deurkozijn. Zodra dit is gebeurd, moet u het met de klok mee draaien totdat het stevig vastzit.

Deurklinken zijn het meest elementaire en meest voorkomende type hardware dat op een deur wordt geïnstalleerd. Ze zijn er in verschillende stijlen en materialen en kunnen op elke deur worden geïnstalleerd.

De eerste stap bij het installeren van een nieuwe deurkruk is het verwijderen van de oude. De oude moet voorzichtig worden verwijderd om schade aan andere delen van de deur of het kozijn te voorkomen. Zodra dit is gebeurd, is het tijd om de nieuwe handgreep te installeren. Men moet de afstand meten van de rand van de deur tot waar ze willen dat deze gaat, en markeert deze plek met een potlood of pen zodat deze later goed uitgelijnd kan worden. Deze afstand is afhankelijk van de grootte van het handvat dat wordt geïnstalleerd, dus het is het beste om te controleren voordat u doorgaat met de installatie door eerst te meten en dienovereenkomstig te markeren.