Winkelklik
Image default
Beauty en verzorging

10 essentiële nazorgtips voor tatoeages

Tatoeages zijn een steeds populairdere vorm van lichaamskunst waar u jarenlang van kunt genieten. Het is echter belangrijk om uw tatoeage goed te verzorgen, zodat hij er zo lang mogelijk op zijn best uitziet. Hier zijn 10 essentiële nazorgtips voor tatoeages:

10 tips voor de verzorging van een tatoeage

1. Houd uw tatoeage schoon en droog. Onmiddellijk na het aanbrengen van een nieuwe tatoeage dient u het gebied voorzichtig te wassen met ongeparfumeerde zeep en lauw water. Dep het gebied daarna droog met een schone handdoek en zorg ervoor dat er geen vocht op of rond de tatoeage achterblijft.

2. Bescherm uw tatoeage tegen direct zonlicht. Een verse tatoeage blootstellen aan direct zonlicht kan ernstige schade toebrengen aan de huid en de kleur van het stuk, dus zorg ervoor dat je hem bedekt houdt als je buiten bent. Overweeg het dragen van ademende kleding over je nieuwe tattoo of het aanbrengen van tattoo creme indien nodig.

3. Pluk of krab niet aan uw tatoeage terwijl deze geneest. Plukken aan korsten kan leiden tot bloedingen, littekens en mogelijk infecties, dus doe uw best om uw nieuwe kunstwerk niet aan te raken of te krabben totdat het volledig is genezen – dit duurt meestal 4 tot 6 weken, afhankelijk van hoe goed u het verzorgt.

4. Vermijd zwembaden en bubbelbaden tijdens het genezingsproces. Bubbelbaden bevatten vaak agressieve chemicaliën zoals chloor die pas aangebrachte tatoeages kunnen irriteren en na verloop van tijd het ontwerp kunnen doen vervagen of verkleuren – vermijd dus om in de buurt ervan te komen tot uw tattoo volledig is genezen!

5. Blijf uit de buurt van strakke kledingstukken die tegen uw genezende huid kunnen schuren terwijl u slaapt of sport; deze kledingstukken kunnen trekken aan de tere huid rond een verse tatoeage en irritatie of infectie veroorzaken als u niet voorzichtig bent! Overweeg in plaats daarvan loszittende kleding te dragen wanneer je je aankleedt om mogelijke problemen met de genezingstijd en het uiterlijk van het stuk zelf te voorkomen.

6. Breng om de paar dagen opnieuw een dun laagje vaseline (of een andere aanbevolen crème) aan totdat de wond volledig hersteld is; dit helpt om vocht in het gebied te houden, zodat er niet voortijdig korsten ontstaan voordat andere genezingsprocessen hun werk hebben gedaan! Vaseline helpt ook bij het verminderen van jeuk door uitdroging, wat vaak voorkomt na lange periodes zonder vochtinbrengende middelen die rechtstreeks op pas aangebrachte tatoeages worden aangebracht.

7. Drink tijdens deze periode veel vocht; door gehydrateerd te blijven, blijven alle cellen gezond, ook die rond een bestaande tatoeage waar ontstekingen kunnen ontstaan door gebrek daaraan – zorg er dus voor dat u dagelijks voldoende H20 in uw systeem krijgt!

8. Vermijd het roken van sigaretten terwijl de tatoeages nog in de genezingsfase zijn; van nicotine in sigarettenrook is bekend dat het de natuurlijke processen die betrokken zijn bij weefselregeneratie vertraagt, wat de volledige hersteltijd aanzienlijk kan vertragen!

9. Zorg ervoor dat de gebruikte kunstenaar een goede reputatie heeft; stel van tevoren vragen over hun ervaringsniveau als u niet zeker bent over iets dat hiermee te maken heeft, zoals de gebruikte technieken tijdens de aanbrengfase zelf.

10. Heb geduld tijdens deze periode; hoewel de meeste tatoeages snel genezen kunnen sommige langer duren dan andere, afhankelijk van individuele factoren zoals huidtype enz. Geef uzelf dus voldoende tijd voor volledig herstel zonder uzelf te veel onder druk te zetten tijdens de genezingsperiode zelf – geduld loont!