Winkelklik
Image default
Aanbiedingen

Wil je een Riva scooter kopen? Eerst even deze informatie lezen!

Niet alle Italiaanse ijsjes worden in Italië gemaakt, en niet alle Italiaanse retro scooters komen hier echt vandaan. Zo kun je een Riva scooter kopen die uit het verre Azië komt. Wat zijn de verschillen tussen de ‘echte’ bromfietsen uit Europa en de ‘neppers’ uit China? Laten we de Riva van BTC eens wat nader bekijken en uitvissen of deze scooters ook “molto bene” zijn.

 

Waarom zou je een Riva scooter kopen?

In de Fast & Furious scooterwinkel verkopen ze de beroemde Vespa scooters uit Italië, maar je kunt daar ook een Riva scooter kopen van de fabrikant BTC. Wanneer je ze naast elkaar ziet staan lijken ze verdacht veel op elkaar, toch is er één duidelijk verschil en dat is de prijs. Voor de aanschafprijs van een Vespa scooter koop je meerdere BTC scooters, en dan houd je nog geld over voor een heerlijk Italiaans ijsje… De prijs zal de voornaamste reden zijn om te kiezen voor het minder beroemde merk uit… Ja, waar komen deze bromfietsen eigenlijk vandaan?

 

Goedkope retro scooters

Er zijn veel merken zoals IVA, Vespelini en dus ook BTC die mooie retro scooters verkopen tegen een zeer scherpe prijs. Het merk mag dan anders zijn, ze komen uit dezelfde fabriek rollen. Dat betekent overigens niet dat ze compleet identiek zijn, in de details kunnen er best wat verschillen zijn. Dat komt omdat de importeur bepaalt welke features hun producten moeten hebben, in de fabriek worden zo diverse configuraties uitgeleverd. Technisch doen deze goedkope retro scooters niet veel voor elkaar onder, het zal hooguit de service vanuit de leverancier zijn die wat kan verschillen. Maar kun je net zo goed een goedkope Riva scooter kopen of ga je in de Fast & Furious scooterwinkel toch liever zoeken naar de laatste Vespa Primavera?

 

Italiaans of Chinees?

Wordt het een pizza en spaghetti of toch liever foe yong hai met rijst? Beide opties smaken lekker, toch zijn er verschillen. Wanneer je een echte pizza wilt bestellen doe je dat liever bij iemand met de naam Mario of Luigi dan bij iemand die Zi of Yu heet. Zelfs als Zi echt een topchef is. Net zoals er Chinese snackbars zijn met heerlijke Vlaamse friet, kunnen ze in China uiteraard ook een goede Italiaanse stijl scooter maken. Toch is een budget retro scooter zoals die van BTC niet identiek aan een Vespa uit de Italiaanse Vespa fabrieken. Dat ligt niet eens zozeer aan de kwaliteit van het personeel of de kennis bij de fabriek, je kunt gewoon niet verwachten dat je een bromfiets koopt van onder de duizend euro die dezelfde kwaliteit levert als een Vespa die het drievoudige kost. Naast het voordeel van goedkopere arbeidskrachten en enorme aantallen die van de band rollen zal er bezuinigd moeten worden op onderdelen. Maar is dat een probleem?

 

Weet wat je koopt

Bij een Riva scooter kopen kies je voor een lage prijs, toch kan er best sprake zijn van een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Staal is nu kunststof, roestvaste onderdelen zullen wat sneller bruine vlekjes vertonen. In plaats van LCD panels zit er wellicht een analoge snelheidsmeter op, om maar enkele voorbeelden te noemen. Er wordt zeker bezuinigd, maar dat is niet voor iedereen zo van belang. Start de motor in de ochtend als je naar het werk toe moet, en werken de knipperlichten? Niet iedereen koopt een scooter als statussymbool of als investering voor een groot aantal jaren. Dat betekent trouwens niet dat je een wegwerpproduct aanschaft, je mag bij een BTC Riva scooter kopen ook gewoon verwachten dat je garantie krijgt en dat je er fatsoenlijk mee kunt rijden.

 

Kijk zelf in de Fast & Furious scooterwinkel en bepaal of een Riva scooter kopen iets voor jou is. Of spaar je door voor een originele Vespa?