Winkelklik
Image default
Aanbiedingen

Alles over WoZ waarde en waardebepaling van je woning

Woz waarde berekenen? Hoe gaat dat en wat is het?

Gefeliciteerd met je nieuwe woning! Vanaf nu mag je ieder jaar een extra belasting gaan betalen… oké dit is wat gechargeerd, maar de wetgever heeft bepaald dat iedere woningbezitter in Nederland van zijn of haar gemeente een WOZ-beschikking krijgt. Dit is een waardebepaling van je huis ( je eigendom dus ) vanuit de gemeente. De WoZ waarde is een schatting voor onroerend goed, dus dat kan een woning zijn, een zakelijk pand of een stuk grond. Deze waardebepaling gebeurd ieder jaar opnieuw. Maar waarom gebeurd dit dan?

Op basis van de WoZ waarde kan de gemeente een berekening erop loslaten voor belastingen en heffingen. Deze zijn altijd de onroerendezaakbelasting (OZB) en de afvalstoffenheffing. Máár er speelt ook een rol bij je IB aangifte. De belasting belast mensen met een woning, omdat dit bezig is van vermogen dat belast moet worden. Dit noemen we het eigenwoningforfait ( een % van de WoZ waarde van je huis – dit % kan dus wijzigingen ). Andere zaken waar de WoZ waarde invloed op kan hebben is geschenk- en erfbelasting. Maar hier zullen we niet verder op ingaan.

Gratis huis waardepaling in Twente bij Marcel Kon Makelaar

Zoals bekend wordt de WoZ waarde berekend door de gemeente. Maar huis eigenaren kunnen de waarde van hun eigen huis ook laten berekenen door een NVM makelaar. In Twente is Marcel Kon Makelaardij dé partij waar je dat kunt laten doen door onafhankelijke taxateurs en het is ook nog eens vrijblijvend! Er zijn een aantal voordelen om je woning in Enschede, Hengelo of Almelo te laten taxeren door Marcel Kon Makelaardij.

    Je bent meteen op de hoogte van de woningmarkt in je eigen gemeente;

  • Je weet wat je huis op dit moment waard is. Dit is interessant als je overweegt je huis te verkopen;
  • Indien de waarde veel afwijkt van de WoZ waarde, kun je wellicht een beroep doen op jouw eigen WoZ waarde om een eerlijkere prijs af te dwingen met je gemeente;
  • Je hebt meteen contact met een makelaar die je woning al goed heeft onderzocht, wat de lijntjes korter maakt als je besluit je huis te verkopen.

Waarom kiezen voor een NVM makelaar?

Marcel Kon makelaardij is een erkend NVM makelaar. Dit betekent dan wij aangesloten zijn bij een netwerk van makelaars die voldoende aan stricte opleidingseisen en hoge kwaliteitseisen. NVM makelaars zijn dus verplicht zich te ontwikkelen, nieuwe veranderingen in wet- en regelgeving te beheersen en veranderingen in de markt goed in de gaten te houden. Zonder toezicht is er geen kwaliteit binnen de NVM, daarom is er een onafhankelijke consumentenvoorlichting die de belangen van consumenten (woningbezitters) behartigd. Tot slot houdt de Commissie Lidmaatschapszaken toezicht op het nakomen van de Erecode die alle NVM makelaars moeten nakomen.

Jouw makelaar voor nieuwbouw in Enschede, Borne, Hengelo en Almelo

Ben je woonachtig in Twente of van plan om te verhuizen naar deze regio en opzoek naar een woning? Neem dan contact op met Marcel Kon makelaardij in Enschede of Borne. Dankzij 2 vestigingen bedienen wij de gehele regio Twente. Bovendien zijn we sinds 1995 werkzaam en hebben we daarmee dus tientallen jaren ervaring opgebouwd in de Twentse woningmarkt. Via onze website kun je een gratis waardebepaling aanvragen en langskomen kan van ma t/m vrijdag. De deur staat altijd open en de koffie staat klaar. Tot ziens!

https://www.marcel-kon.nl/