Winkelklik
Image default
Aanbiedingen

Welk glasfolie werkt anti-inkijk?

 Het is leuk om veel ramen in je woning te hebben want zo krijg je lekker veel licht binnen. Maar één groot nadeel kleeft er ook aan al die ramen en dat is de inkijk. Als je een beetje achteraf woont zul je hier nog niet zo last van hebben. Maar als je in een woonwijk woont of midden in de stad aan een drukke weg dan des te meer. Af en toe iemand die voorbijloopt en bij jou naar binnen kijkt is het probleem nog niet eens zo zeer. Het is meer het gevoel dat als jij thuiskomt na een dag hard werken en je even lekker languit op de bank wil liggen, dat je dan eigenlijk geen privacy hebt. Gelukkig is hier wat aan te doen. Een goede oplossing, zonder dat je het daglicht weghaalt.

 

Gebruik glasfolie tegen inkijk

Met glasfolie op je ramen heb je het probleem van inkijk direct opgelost. Wél is het van belang dat je het juiste glasfolie koopt. Eentje waar je niet doorheen kunt kijken. De meest interessante folie is in dit geval eigenlijk het glasfolie met melkglas look en het glasfolie met gezandstraalde look. Beide folies laten wel licht door maar zorgen er ook voor dat er niet doorheen gekeken kan worden. Dit verhoogt je privacy in huis dus aanzienlijk. Het enige nadeel is wel dat je zelf door dit glasfolie ook niet naar buiten kunt kijken. Maar dit kun je oplossen door bijvoorbeeld stroken op je raam te plakken. Als je tussen die stroken een kleine ruimte openlaat, kun je zelf wel naar buiten kijken. Maar de mensen die van buiten naar binnen willen kijken, lukt het niet om door die kleine openingen naar binnen te kijken.

 

Adviseer je statisch glasfolie?

Als je zelf geen ervaring hebt met het beplakken van je ramen is statisch glasfolie wel aan te raden. Statisch raamfolie bevat geen kleeflaagje waardoor het glasfolie minder krachtig aan de ramen hecht. Groot voordeel is dat een scheef geplakt folie of een met vouwen opgeplakt folie nog te herstellen is. Dat is met zelfklevende glasfolie niet het geval. Toch heeft zelfklevende glasfolie ook zo zijn voordelen: het valt namelijk nooit meer van je ramen af en is vaak ook geschikt voor hr+++ glas. Als je dus iets tegen inkijk wilt doen, kies dan voor gezandstraald of melkglasfolie voor je ramen.

https://plakfoliewebshop.nl