Winkelklik
Image default
Woningen

Laminaatvloer aanleggen – Legmethode

Aan het einde van den eerste werk zou je een stuk goedkope laminaatvloer overhebben, gebruik dit gewichtstuk mits eerste bij de volgende werkkring, hierdoor verspringen de naden, watten het geheel sterker maakt en een natuurlijk uiterlijk geven. Het verstandige is om te beginnen met een laminaat dat langer is dan 30 cm

Voor een strakke rantsoenering kan je de eerste rij opstarten met een heel laminaat, de helft van de rij met een derde, de derde werkplek opnieuw inclusief ene hele rij en den vierde inclusief 1/3. Je krijgt ene strakker huls, niet te min heb je hierbij meer zaagverlies bij deze legmethode.

De volgende rij neer zetten gaat het makkelijkste om te leggen. Je zet vervolgens de lange planken laminaat aan de lange zijden onder een hoek van dertig graden.

Schuif den laminaat met den kopse flank nauwsluitend aan elkaar. Door per de andere flank met den aanslag klos den plank aan te tikken gaat het kliklaminaat vast klemmen aan elkaar. Heb je toch tips nodig van een vakman? je kan eventueel gratis een Decorvloer goedkoop laminaat aanvragen.

Decorvloer goedkoop laminaat vervolgstap

Lopen er leidingen langs de vloer? Begin met een heel Decorvloer goedkoop laminaat inclusief den kopse kant gewichtigheid de plint, het schap die aansluit de werkplek van de plint uitzagen.

Afwerking laminaatvloer

Wat is een mooie Decorvloer laminaat buitenshuis de juiste afwerking? Heb je al hoewel opstaande plinten in je woonhuis en wens je niet te verwijderen? Dan zijn plakplinten een mooie uitkomst. Oude plakplinten kan je blijven gebruiken als de staat ervan nog goed is. Het is geheel je eigen wens wat jij het mooist vindt?

Plakplinten zetten

Over het algemeen is het gemakkelijk om plakplinten inleggen. Voornamelijk op de lange stukken, buiten de hoekjes om, is het een kwestie van de plakstrip verwijderen en deze bevestigen aan het laminaat. Op de hoeken kan je gebruik maken van eentje plintenknipper om zo de plakplinten van de juiste hoek maat te knippen. De plakplinten kun je bestellen in dezelfde klank kleur en dezelfde vloerstructuur.

Opstaande plinten bevestiging

De opstaande plint is er te diverse uitvoeringen. Je hebt bijvoorbeeld een holle plint in klank kleur van het laminaat. Bestig dit aan de muur met vastgelijmde lat verbindt ze elkaar met kunststof hoek plintjes van de zelfde kleur. Met deze plint kan alle mogelijk kabels achter weggewerkt kunnen worden.

Een andere optie bestaat eentje massieve MDF plint, diegene voorgelakt of afgelakt bestaan. Deze bestaat ter het spierwit en in diverse hoogtes verkrijgbaar. Deze plint kan je gemakkelijk bevestigen aan de muur.

Gebruik van profielen voor afbouw

Om trappen, dilatatievoegen, kruipluiken en overgangen netjes achterwege te verwerken zijn diverse aluminium profielen beschikbaar. De uitvoering is in brons, RVS, aluminium, zwart plus diverse houtkleuren. Het is eventueel mogelijk om de profielen gelijksoortig aan de plint te thuis bezorgen.