Winkelklik
Image default
Winkelen

Hoe weet je of je de juiste maat luiers voor je baby hebt gekozen?

Baby’s plassen of poepen vaak per ongeluk, maar als het erg vaak voorkomt, is het zeer goed mogelijk dat de maat van de luiers niet geschikt is voor je kind. Een van de grootste oorzaken van luier ongelukken in de beginjaren is een verkeerde keuze qua maat, dus als ouder zijnde moet je goed opletten bij het kiezen van de juiste maat. Je kunt bepalen of je de juiste maat voor je baby kiest door naar de volgende indicatoren te kijken.

Regelmatige uitbarstingen en lekken

Als je vaak luierongelukken hebt, moet je waarschijnlijk oppassen. Dit kan gebeuren doordat de luiermaat te klein is voor je baby, waardoor deze de uitwerpselen van je baby niet goed kan vasthouden en de niet de juiste bescherming biedt lekken te voorkomen. Als deze ongelukken vaker voorkomen, moet je er rekening mee houden dat je waarschijnlijk de verkeerde maat kiest.

Onverklaarbare vlekken op de huid van je baby

Heb je rode vlekken op de dijen of taille van je baby gezien? Als dat zo is, is het dragen van een te nauwsluitende luier de oorzaak. Om lekken te stoppen, moet het luierelastiek goed aansluiten op de huid van je baby, maar niet zo strak dat het sporen en striemen achterlaat op hun gevoelige huid. Als je deze rode vlekken opmerkt, betekent dit dat je je geld hebt uitgegeven aan het verkeerde formaatmaat luier.

Luiers die moeilijk te plakken zijn

De luier is waarschijnlijk niet van het geschikte formaat wanneer deze niet goed vastplakt of als de rand van de tape de luier erg strak trekt. De baby kan een behoorlijk oncomfortabel gevoel ervaren als de luiertape met kracht moet worden gesloten, wat ook de kans op lekken en andere ongelukken vergroot.

Test de maat van de luiers

Probeer één merk en maat tegelijk als je problemen hebt gehad met het vinden van de ideale maat of normale maat voor je kleintje. Dit betekent dat het raadzaam is om eerst een kleinere partij luiers te kopen en deze te testen voordat je een grote voorraad luiers koopt die je mogelijk nodig heeft voor je baby. Als je dit doet, voorkom je dat je luiers gaat hamsteren die uitsluitend op gewicht zijn gebaseerd en dat je luierongelukken ervaart.