Winkelklik
Image default
Winkelen

Hoe je uit alle hoofdkussens de beste kiest

Hoofdkussens zijn er in allerlei soorten en maten. En een goed hoofdkussen kan het verschil maken tussen een slechte- en een kwalitatieve nachtrust. Omdat iedereen een andere bouw heeft, op een andere manier slaapt of andere wensen heeft, zijn er ook verschillende soorten hoofdkussens voor iedere situatie. De grootste variatie zal je aantreffen in het model en de vulling van het kussen. Daarna zijn er nog andere eigenschappen, zoals afmetingen en hoogte die voor jou mogelijk belangrijk zijn. We behandelen hier de grootste factoren waaruit je moet kiezen, zodat je goed voorbereid de winkel in stapt.

 

Hoofdkussens met verschillende modellen

Een eerste keuze die je zult maken is het model hoofdkussen dat je wilt aanschaffen. En dan heb je een aantal mogelijkheden.

  • Standaard rechthoekige hoofdkussens worden ook wel een puntkussens genoemd. Dat komt doordat de hoeken uitlopen in een punt. Het is een kussen dat bij elke slaappositie voor comfort zal zorgen.
  • Een boxkussen is goed als je graag op je zij of op je rug slaapt, want deze biedt extra ondersteuning tussen nek en matras. Je herkent dit kussen uit de opstaande randen en opgestikte naden.
  • Er is bestaat ook een combinatie van deze twee hoofdkussens en dat wordt een wigvorm kussen genoemd. Het heeft een opstaande rand aan de ene zijde en aan de andere zijde een punt. Een wigvorm kussen met schoudercontour bevat een inkeping in het midden, wat ideaal is voor een goede slaaphouding als je op je rug ligt.
  • Slaap je graag op je zij, dan kan een neksteunkussen een goede optie zijn. Deze is te krijgen in alle bovengenoemde modellen, maar je herkent het aan de vormvaste vulling van latex.

 

Welke vullingen zijn er?

Als je een soort kussen hebt uitgekozen, dan zal je bij sommige hoofdkussens ook moeten nadenken over de vulling die je nodig hebt. Je kunt dan kiezen voor wol, wat stevig is en vocht goed opneemt, of dons, wat juist licht is en zacht. Zijde is een goed materiaal omdat het anti allergisch is en bamboe is dat ook. Er bestaan ook bamboe dekbedden. Zoek je een materiaal voor maximale ondersteuning, dan is latex een goed idee. Er zijn ook hoofdkussens die gevuld zijn met traagschuim en die zich dus volledig naar jouw houding vormen. Katoen is koel en licht en voor mensen die het gauw warm hebben een grote uitkomst. Daarnaast kan het ook gemakkelijk worden gewassen, wat natuurlijk ook een voordeel is.

 

Andere factoren

Het soort vulling dat je kiest zal voornamelijk afhangen van de eisen die je aan je kussen stelt. Moet deze antiallergisch zijn, koel of juist warm, licht of juist zwaar en wasbaar of niet? De vorm wordt veelal bepaald door je slaaphouding. Er zijn ook andere eisen waarmee je het aanbod hoofdkussens kunt filteren. Denk dan bijvoorbeeld aan de afmetingen, de hoogte van het kussen en de kwaliteit. Maak een lijstje met eisen en ideeën en stap hiermee naar een specialist. Zij helpen je uit alle hoofdkussens de beste aan te wijzen.