Winkelklik
Image default
Kunst en Kitsch

Dit is de specialist in het restaureren van een schilderij

Marquant is al dertig jaar een begrip in Laren en staat bekend om het vakkundig inlijsten van kunstwerken, het restaureren van een schilderij en het bieden van antieke en oude lijsten. Met veel zorg wordt voor ieder kunstwerk een bijpassende lijst gezocht. U wordt geadviseerd met betrekking tot de aanschaf van een lijst waarin een kunstwerk het best tot zijn recht komt. Of het nu gaat om een modern kleurrijk schilderij, een oud meesterstuk, een prachtige foto of een dierbaar handwerk, certificaat of waardevol document; er is altijd een passend en deskundig advies te bieden.

Restauratie en schoonmaken

Ook het restaureren en schoonmaken van een schilderij behoort al decennialang tot de specialismen van Marquant. Voor vakkundige restauratie van een schilderij is goede vakkennis en ervaring nodig. Voordat er wordt overgegaan tot een daadwerkelijke restauratie, wordt eerst geïnventariseerd wat de aard en omvang van de werkzaamheden zijn. Wat zijn de ingrepen die nodig zijn om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen? Er wordt gegarandeerd vakmanschap geboden op dit gebied. Ook wordt gezorgd dat een schilderwerk zo goed als mogelijk in oorspronkelijke staat hersteld wordt waarbij de originele kleurenpracht zoveel mogelijk benaderd zal worden en het beste in een kleurrijk modern doek of oude meester weer naar boven wordt gehaald. Tevens wordt uitgebreid geadviseerd met betrekking tot de plaats waar een schilderwerk tentoongesteld wordt. Dit in verband met externe invloeden die schadelijk kunnen zijn voor een schilderij. Door teveel licht of het gebruik van een openhaard of veel kaarsen, gaat de kwaliteit van een doek sneller achteruit dan wanneer dit komt te hangen in een ruimte met meer klimaatbeheersing en de regulatie van licht.

Koop kunstwerken in de kunsthandel

De verkoop van schilderijen vormt een belangrijk onderdeel van de activiteiten van Marquant. In de collectie bevinden zich altijd fraaie oude – en moderne Gooise en Larense dorpsgezichten. Naast het restaureren van een schilderij in Laren kunt u hier ook terecht voor een greep uit de huidige collectie, variërend van klassieke stukken geschilderd in Larense- en Haagse Schoolstijl maar ook hedendaagse kunst maakt onderdeel uit van de collectie. Het is een eer dat een aantal prominenten zoals de gemeenten Laren, Blaricum, Huizen, Baarn en Montfoort maar ook diverse musea zoals Het Singer Museum in Laren tot de clientèle behoren waar het gaat om de restauratie van een schilderij. Ook belangrijke kunsthandelaren en collectioneurs behoren tot het klantenbestand.

https://www.marquantkunsthandel.nl/